Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Med deres seneste raketangreb mod Tel Aviv har Hamas slået to fluer med et smæk – Danmark og EU falder igen i med begge ben

Her ses konsekvenserne af tidligere raketangreb syd for Tel Aviv, 11. december 2023. (Foto: Flash90)
Over 230 dage efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, har verden, EU og Danmark glemt at 7. oktober-massakren er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Massive raketangreb fra flere fronter
, siden massakren er flere israelske byer blevet udsat for nærmest daglige raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza og Libanon, men også fra lande som Yemen, Syrien, Irak og Iran.

Hamas har igen angrebet Tel Aviv, i weekenden blev Israels tæt befolkede metropol igen udsat for massive raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Terrorgruppen Hamas, hvis erklærede mål er udslettelse af Israel, meddelte at de havde indledt »et stort missilangreb« mod byen.

B.T’s mellemøstkorrespondent, Jotam Confino påpeger at terrorgruppen angreb Tel Aviv fra byen Rafah, fra tæt befolkede områder.

Klassisk Hamas-taktik at angribe Israel fra Rafah, terrorgruppen vil stille Israel i en situation, hvor de ikke har andet valg end at gennemføre en Rafah-operation. De seneste raketangreb mod Tel Aviv skete blot få dage efter FN-domstolen ICJ havde besluttet at Israel ikke må gennemføre en Rafah-operation.

Jotam Confino tilføjer: – Hamas er snedige. De ved, at når de affyrer derfra, så tvinger de næsten Israel til at gå ind. Hele verden kigger jo på, hvad Israel vælger at gøre nu.

Israel er nødt til at gå ind i Rafah, Confino påpeger at Israel er nødt til at gå ind i Rafah for at stoppe truslen fra Hamas: – Enhver, der siger, at krigen kan slutte uden, at Israel går ind i Rafah, ved ikke, hvad de taler om. De bliver nødt til at gå ind i Rafah for at stoppe Hamas.

ICJ-beslutningens konsekvenser for Israel kan diskuteres, nogle mener at Israel tvinges til at stoppe alle anti-terroroperationer i Gaza, mens andre mener at Israel udelukkende er afskåret fra en Rafah-operation.

Angreb mod Israel fra tæt befolkede områder, når israelske byer angribes af raketangreb, kan Israel sporer hvor angrebene kommer fra. De seneste raketangreb blev sporet til tæt befolkede områder i byen Rafah, der er Hamas’ sidste bastion i enklaven. Confino tilføjer: – Hamas ved, at der vil komme luftangreb i Rafah som svar, så det er to fluer med et smæk. Det er utrolig smart af Hamas det her.

Udenrigsministerens, statsministerens og EU’s udtalelser viser at Danmark og EU ikke har forstået Hamas-taktik, den 25. maj skrev B.T., at Israel nægter at efterleve ICJ (FN’s domstol) beslutning om at der ikke må indledes en anti-terroroperation i byen Rafah, hvor Hamas fortsat sidder stærkt.

ICJ har ikke beføjelser til at kræve sine beslutninger efterlevet. Alligevel har Danmark meldt sig i koret af lande, der vil have at Israel efterlever ICJ’s beslutning.

Udenrigsminister Lars Løkke udtalte: – Jeg ser med dyb alvor på den kendelse, der nu er kommet fra Den Internationale Domstol.

Udenrigsminister Lars Løkke vil tage sagen op i dag under et EU-udenrigsministermøde i Bruxelles.

Statsminister Mette Frederiksen udtalte: – Vi har i lighed med andre advaret Israel imod at gå ind i Rafah. Det er meget svært at se, at en landoffensiv kan lade sig gøre uden alt for store civile ofre.

EU’s udenrigspolitiske chef, Josep Borrell kom med en meget dramatisk udtalelse om at EU nu må vælge enten at støtte ICJ eller Israel. Han udtalte: – Vi må vælge mellem at respektere støtten til institutioner, der står vagt om folkeretten, eller at støtte Israel.

125 gidsler tilbage i Gaza – hvor mange af dem er i live? Det kan ingen svare på. De fleste gidsler frygtes at være blevet myrdet. ICJ har krævet at Hamas frigiver de 125 tilbageværende gidsler, der blev kidnappet under 7. oktober-massakren mod Israel. Håbet om at gidslerne er i live svinder ind for hver dag der går. Under massakren blev over 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet af terroristerne. Siden er der kommet grusomme detaljer frem om hvad gidslerne blev udsat for, inkl. psykiske, fysiske– og seksuelle overgreb, voldtægter, udsultning, manglende medicin og fangeskab under umenneskelige forhold.

I morgen vil Folketinget stemme om anerkendelse af palæstinensisk stat, i sidste uge besluttede Norge, Irland og Spanien at anerkende en palæstinensisk stat – flere lande forventes at følge trop. I Danmark har flere partier stillet forslag om en Folketingsafstemning om anerkendelse af palæstinensisk stat – afstemningen vil ske i morgen.

Du kan læse om partiernes forslag her på Folketingets hjemmeside.

Hamas takkede Norge, Irland og Spanien for støttenførst kom det frem at Norge og Irland havde besluttet at anerkende en palæstinensisk stat. Derfor trak Israel sine diplomater hjem fra de pågældende lande. I løbet af dagen kom det frem at Spanien fulgte trop og flere lande forventes at følge efter.

Opfylder ikke folkerettens krav til nye stater, udenrigsministeren slog fast at palæstinenserne ikke opfylder kravene til at blive anerkendt som stat: – Den beslutning er forbeholdt en situation, hvor staten findes. For at være en stat skal man have et territorium, man har kontrol over og nogle myndigheder, som kan kontrollere det. Og det er ikke lige præcis det, der er situationen lige nu.

Der forventes ikke at blive et flertal til forslaget fra Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF.

Verden, EU og Danmark har glemt hvorfor krigen mod Hamas begyndte, over 230 dage efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, har verden, EU og Danmark glemt at massakren er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza.

Som ethvert andet land, har Israel jf. international lov, ret og pligt til at forsvare sine indbyggere mod terror, raketangreb, krig eller enhver anden trussel.

– IDF har gjort mere for at beskytte civile end nogen anden militær styrke i historien, Dem som beder Israel om at finde måder til at reducere de civile tab (som nul), bør være ærlige nok til at erkende, at det vil efterlade de israelske gidsler i fangenskab og give Hamas mulighed for at overleve krigen. Alternativet til en nations overlevelse kan ikke være en vej til udryddelse, skrev John Spencer for nylig. Spencer er leder for urban warfare studies ved Modern War Institute (MWI) på West Point, meddirektør for MWI’s Urban Warfare Project og vært for «Urban Warfare Project Podcast.». Han har aftjent 25 år som infanterisoldat, inkl. to kamprunder i Irak. Han har skrevet bogen «Connected Soldiers: Life, Leadership, and Social Connection in Modern War» og har været med til at skrive bogen «Understanding Urban Warfare».

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem