Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Arkæologer hjælper med at identificere savnede ofre efter 7. oktober-massakren

Arkæologer og redningspersonale fra Israels forsvarshær (IDF) graver efter ofrenes joridske rester i bunkerne efter 7. oktober-massakren mod Israel. (Foto: IAA)
Mange ofre blev brændt levende i deres hjem og biler. Nu hjælper arkæologer med at lede efter ofrenes jordiske rester i bunkerne.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5400 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 241 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb- især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

I dag er det en måned siden over 3000 terrorister stormede ind i Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Nu hjælper Israels førende arkæologer med at analysere de jordiske rester af ofrene for at give de efterladte vished om, hvad der skete med deres kære. Mange af ofrene blev brændt levende i deres hjem eller biler. Derfor hjælper arkæologerne nu med at gennemsøge bunkerne.

Mange boliger i kibbutzerne Be’eri, Kfar Aza og Nir Oz blev brændt ned under massakren. Nogle af ofrene blev skudt først, mens andre blev brændt levende.

Mindst 260 deltagere i musikfestival for fred i Re’im blev myrdet under massakren. Flere af dem blev brændt i deres biler mens de forsøgte at flygte. I weekenden blev de jordiske rester af 16-årige Ruth, der var mulithandicappet og lam fundet i bunkerne ved musikfestivalen. Hun elskede musik og deltog ved festivalen med sin far – de blev begge myrdet og er nu blevet begravet sammen.

Ofrenes boliger og biler er totalt nedbrændte, hvilket vanskeliggøre arbejdet med at finde ofrenes jordiske rester. Derfor har Israels forsvarshær (IDF) de seneste par uger hentet hjælp fra arkæologer.

I skrivende stund har arkæologerne fundet de jordiske rester af mindst 10 savnede ofre. Det frygtes at flere savnde aldrig vil blive fundet.

Her ses et nedbrændt hjem i Kibbutz Be’eri – 7. oktober-massakren i Israel er den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Israelske-arabere, muslimer, beduiner, drusere, kristne og andre israelske mioriteter blev også myrdet under massakren. Mindst 241 blev taget som gidsler til Gaza og flere israelske byer er blevet tæppebombet af flere tusind raketangreb, (Foto: Edi Israel/Flash90, 25. oktober 2023)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem