Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

80% af libaneserne støtter 7. oktober-massakren

Her ses blodspor i et af hjemmene i kibbutz Be'eri efter Hamas-massakren 7 oktober 2023. Be'eri er en af de kibbutzer, der blev hårdest ramt af massakren. (Foto: Flash90)
Meningsmåling viser at mange libanesere støtter massakren og ønsker at Hizbollah også går ind i krigen.

Omkring 80% af befolkningen i Libanon siger, at de støtter Hamas-massakren i Israel den 7. oktober, hvor omkring 2500 Hamas-terrorister stormede ind over grænsen til Israel og myrdede over 1400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Over 5000 blev såret under massakren, utallige savnes fortsat og mindst 243 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd blev taget som gidsler til Hamas-kontrolleret Gaza.

Det er interessante er at libanesernes holdning til den brutale Hamas-massakre kommer frem i meningsmålingen. Undersøgelsen er baseret på 400 respondenter og blev offentliggjort i den libanesiske avis Al-Akhbar. Respondenterne blev udvalgt fra flere af landets etniske grupper, inkl. shia- og sunnimuslimer, kristne og drusere.

Det er bemærkelsesværdigt, at over 80% af de adspurgte svarede, at de støtter Hamas’ handlinger og kun 20% er imod massakren. Desværre specificerer den libanesiske avis ikke formuleringen af spørgeskemaet, derfor er det ikke klart, om spørgsmålet nævnte grusomhederne der blev begået under massakren – udslettelse af hele familier, babyer, børn, gravide, kvinder og ældre.

Støtten til Hamas’ handlinger er størst blandt shiamuslimerne – her svarede 98%, at de støtter dem, mens 86% af sunnimuslimerne og druserne støtter massakren. 60% af kristne-libanesere svarede at de støtter Hamas.

Derudover svarede 32% af de adspurgte, at de vil have, at den libanesiske terrorgruppe Hizbollah åbner en ny front mod Israel ved den nordlige grænse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem