Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ori blev første gidsel reddet hjem fra Gaza af IDF

Ori Megidish (i midten) er tilbage hjemme hos sin familie efter hun blev reddet ud af Gaza af IDF, 30. okt (Foto: Shin Bet)
- Jeg har et vigtigt budskab til alle gidslerne og deres familier. Vi, IDF og Shin Bet, er alle forpligtede, vi har en moralsk forpligtelse, til at få alle gidslerne hjem.

Midt i sorgen efter den værste massakre mod jøder siden Holocaust, der har kostet over 1,400 civile livet, over 5,000 sårede, utallige savnede og mindst 240 gidsler, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under massakren den 7. oktober, kommer der en god nyhed.

I går meddelte Israels forsvarshær (IDF), at de havde reddet en kvindelig soldat, der var taget som gidsel ud af Gaza, skriver Times of Israel.

Den kvindelige soldat er det første gidsel, der er blevet reddet ud af IDF. Hamas har tidligere frigivet 4 gidsler – en mor med sin datter og to ældre kvinder – de har alle familiemedlemmer der endnu sidder fanget. I dag blev antallet af gidseler opdateret til 240 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd – blandt gidslerne er også en ældre dansk mand. Mindst 30 af gidslerne er små børn, nogle af dem sidder fanget alene.

IDF har ikke frigivet alle detaljer om redningsaktionen, men fortæller at Ori Megidish har det godt efter omstændighederne og er hjemme hos sin familie.

– Jeg har et vigtigt budskab til alle gidslerne og deres familier. Vi, IDF og Shin Bet (Israels interne sikkerhedstjeneste), er alle forpligtede, vi har en moralsk forpligtelse, til at få alle gidslerne hjem, siger talsperson Daniel Hagari.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem