Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Alle artikler

Kibbutz Be’eri blev hårdt ramt af massakren – nu giver genopbyningsfond flere millioner kr til genopbygning

– De fleste kibbutz-medlemmer ønsker ikke at vende tilbage til deres tidligere hjem eller at få dem sat i stand, fordi de rummer for mange traumatiserende minder om massakren. Desværre kan vi ikke ændre på, at massakren skete eller fjerne smerten, samtidig må vi vise forståelse for kibbutz-medlemmernes behov og mindes alle dem, vi mistede, siger arkitekten Doron Segev.

– Judæa og Samaria brænder bogstaveligt talt

David Weinberg: – I lyset af de overdrevne rapporter om “bosættervold” og grove fejl i mediernes historier om bosætternes “landovertagelse” – har virkeligheden med palæstinensisk terror- og krigsførelse har ikke en chance for at fange folks opmærksomhed i Tel Aviv, Washington eller Bruxelles.

Justitsministeren i stærkt budskab til verden: – Vi kan ikke leve med eksplosiv antisemitisme

Peter Hummelgaard: – Europa og resten af verden oplever en epidemi af antisemitisme, som er dybt bekymrende. Gang på gang kan vi læse om chikane og trusler mod jøder eller om hærværk med antisemitisk motiv. Hagekors malet på døre eller på gader. Jødehad på sociale medier. Medier kan berette om, at en 12-årig pige i Frankrig er blevet voldtaget – angiveligt fordi hun er jøde. Det er modbydeligt. Det er skræmmende. Og det skal stoppes.

Israelsk mor til fire fortæller om livet i Israels glemte krigszone

I ni måneder har den israelske by Kiryat Shmonah været en spøgelsesby. Byens indbyggere er blevet fordrevet fra deres hjem af massive raketangreb fra Libanon. Mens verden har glemt Nord-Israel, fortæller en israelsk mor til fire, hvordan hun kæmper for at opretholde en form for normalitet i en unormal tid.

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.