Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk-drusiske Salman reddede flere indbyggere under massakren i kibbutz Be’eri – nu er han dræbt i Gaza

Her ses blodspor i et af hjemmene i kibbutz Be'eri efter Hamas-massakren 7 oktober 2023. Be'eri er en af de kibbutzer, der blev hårdest ramt af massakren. (Foto: Flash90)
Oberstløjtnant Salman Habaka fra den drusiske landsby Yanuh-Jat blev 33 år. Han efterlader sig kone og lille barn.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5,000 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 240 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb fra i sær Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Den 7- oktober var israelsk-drusiske Oberstløjtnant Salman Habaka blandt de første, der kæmpede mod terroristerne i Kibbutz Be’eri som blev hårdt ramt af massakren og mistede mange af sine indbyggere. Salman Habaka dræbte flere af terroristerne.

I et klip fra fronten sagde Habaka: – Vi har intet valg, vi må kæmpe til vi vinder.

Oberstløjtnant Salman Habaka fra den drusiske landsby Yanuh-Jat blev 33 år. Han efterlader sig kone og lille barn. Han var kommandant i 53. bataljon af 188. Barak Brigade og faldt i kamp i Gaza.

Under kampene mellem IDF’s jordstyrker og Hamas-terrorister natten til onsdag ledte Habaka sin pansrede enhed, mens han dækkede for Golani-soldater, meddelte IDF. Habaka blev dræbt på stedet.

Siden den 7. oktober-massakre er over 300 IDF-soldater blevet dræbt, og yderligere 18 blev dræbt under hårde kampe i Gaza, skriver Jerusalem Post.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem