Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas: – Vi vil gentage massakrer som den 7. oktober til Israel er udslettet

Hamas-top Ghazi Hamad er en af terrorgruppens beslutningstagere. (Foto: Wikipedia)
Terrorgruppen skjuler ikke sit mål.

7. oktober-massakren i Israel, vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5,000 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 240 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb fra i sær Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

I interview til den libanesiske TV-kanal LBCI siger Hamas-topfiguren Ghazi Hamad at de vil begå massakre mod Israel til landet er udslettet.

– Vi vil lære Israel en lektie og vi vil gøre det samme igen og igen. Al-Aqsa-floden [7. oktober-massakren] var bare det første angreb, men der vil komme et andet, tredje og fjerde. Vi er fast besluttede på at kæmpe, siger Hamad under interviewet.

Interviewet er oversat til engelsk og offentliggjort af organisationen Middle East Media Research Institute (MEMRI). Under interviewet gentog Hamas-lederen terrorgruppens mål – at udslette Israel.

– Israel er et land, som ikke har nogen plads her. Vi skal fjerne det land og vi er ikke bange for at sige det ligeud, fortæller han.

Efter 7. oktober-massakren har Israels forsvarshær (IDF) bombet flere tusinde Hamas-mål i Hamas-kontrolleret Gaza, hvilket også har medført store lidelser blandt civilbefolkningen i Gaza. Alligevel mener Hamas-ledelsen, at massakren i Israel var prisen værd – på trods af alle lidelserne.

– Om vi betaler en pris? Det gør vi, og det er vi klar til. Vi bliver kaldt en nation af martyrer, og vi er glade for at ofre martyrer, siger han.

Hamad mener desuden Israels eksistens er årsagen til al blodsudgydelsen: – Ingen burde klandre os. 7. oktober, 10. oktober, én million oktobre – alt hvad vi gør er retfærdigt, siger Hamas-toppen i interviewet.

I sidste uge blev Hamad interviewet af BBC, hvor han løj om at Hamas ikke ville dræbe civile. Mindst 1,000 af de myrdede under 7. oktober-massakren i Israel var civile, inkl. babyer, børn, gravide kvinder, ældre og syge. Da BBC konfronterede Hamad med massakren mod civile, afbrød han interviewet og stormede ud.

Samtidig med Hamas udtaler at de er villige til at ofre deres egen befolkning i kampen mod Israel, siger Hamas-leder Moussa Abu Marzouk at de ikke har ansvaret for at beskytte deres civilbefolkning og at de ikke vil prioritere at bygge beskyttelsesrum til civile – de underjordiske tuneller i enklaven er ikke bygget til de civile: – Vi bygger tuneller for at beskytte os selv mod luftangreb og vi kæmper fra tunnellerne, sagde han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem