Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ruth var 16 år og multihandicappet – hun blev myrdet under massakren mod koncert for fred i Israel

16-årige Ruth var multihandicappet og elskede musik. Derfor havde hendes far igennem flere år kørt hende til musikfestivaler. Den 7. oktober blev Ruth og Erick sammen med mindst 260 andre brutalt myrdet under massakren musikfestival for fred i Israel. (Foto: Privat)
Ruth og hendes far blev myrdet under 7. oktober-massakren. Nu er Ruths jordiske rester fundet. I går blev far og datter begravet sammen.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5400 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 240 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb fra i sær Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

I går fandt Israels forsvarshær (IDF), de jordiske rester af 16-årige Ruth Peretz, som havde været savnet siden massakren, skriver Jerusalem Post.

Ruth led af muskeldystrofi og cerebral parese og blev meldt savnet sammen med sin far efter massakren den 7. oktober. De deltog i musikfestivalen for fred, der blev afholdt i Re’im, hvor over 260 mennesker blev brutalt myrdet under massakren. Ruth elskede musik, derfor sørgede hendes far for at køre hende til koncerter og musikfestivaler. Erick blev fundet myrdet den 16. oktober. Israelsk-beduinske Youssef reddede mindst 30 personer fra festivalen ved at køre dem væk fra stedet i sin minibus – her fortæller han om det han så og aldrig vil glemme.

Erick Peretz og hans 16 årige datter blev begravet sammen, 5. november 2023. (Foto: Flash90)

Ruth var afhængig af sin kørestol som blev fundet nogle dage efter massakren tæt på Hamas-kontrolleret Gaza. Med fundet steg frygten for at hun var blevet kidnappet af terrorgruppen Hamas til Gaza.

Ruths læge har fortalt at hun ikke havde overlevet at blive kidnappet: – Ruth har problemer med at spise normalt og er afhængig af sondemad. Hun er handicappet og lammet. Hun kan kun kommunikerer med få ord og kun hendes familie forstår hvad hun siger, sagde Ilan Rabinovich.

Ruths læge fortalte også at Erick ofte tog sin datter med til musikfestivaler, fordi det gjorde hende så glad.

I går blev Ruth og hendes far begravet sammen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem