Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

På tirsdag vil Folketinget stemme om anerkendelse af palæstinensisk stat

Den 7. oktober blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Siden er verdens eneste jødiske stat blevet angrebet fra alle fronter, inkl. raketangreb fra flere arabiske lande og massiv propaganda-krig (Foto: Erik Schultz, Nørrebro, 17. juli 2014, flickr)
Kan du gætte hvilke partier vil have at Danmark stemmer ja til en palæstinensisk stat?

Den 22. maj skrev MIFF: – Norge, Irland og Spanien har meddelt at de vil anerkende en palæstinensisk stat. Mens flere lande forventes at følge trop, står Danmark fast på sin politik.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Hamas takkede Norge, Irland og Spanien for støtten, først kom det frem at Norge og Irland havde besluttet at anerkende en palæstinensisk stat. Derfor trak Israel sine diplomater hjem fra de pågældende lande. I løbet af dagen kom det frem at Spanien fulgte trop og flere lande forventes at følge efter.

Hvad Norge kan lære af Danmark, for få dage siden skrev MIFF: – Lad os håbe at Norge vil lytte til Danmark. Lad os håbe at Danmark vil stå fast på, at anerkendelse af Israels ret til at eksistere er forudsætningen for en to-statsløsning. Alt andet vil være en katastrofe for regionen og verden.

Danmark går enegang i Skandinavien, både statsministeren og udenrigsministeren har udtalt at betingelserne for at anerkende en palæstinensisk stat ikke er til stede på nuværende tidspunkt. Det gælder ikke mindst folkerettens krav til nye stater, som palæstinenserne ikke opfylder samt deres manglende anerkendelse af Israels ret til at esksistere.

Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF vil have afstemning om palæstinensisk stat i Folketinget, skriver DR.

Du kan læse om partiernes forslag her på Folketingets hjemmeside.

Enhedslistens udenrigsordfører tilføjer: – Der får regeringspartierne så også en chance for at stemme for, når vi skal stemme i næste uge. Og jeg vil klart opfordre regeringen til at ændre standpunkt og følge med Norge og de andre europæiske lande.

Opfylder ikke folkerettens krav til nye stater, udenrigsministeren slår fast at palæstinenserne ikke opfylder kravene for at bliver anerkendt som stat: – Den beslutning er forbeholdt en situation, hvor staten findes. For at være en stat skal man have et territorium, man har kontrol over og nogle myndigheder, som kan kontrollere det. Og det er ikke lige præcis det, der er situationen lige nu.

Ifølge DR, vil der efter alt at dømme ikke være et flertal for Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF’s forslag.

Du kan læse flere af partiernes argumenter for, hvorfor Danmerk bør anerkende en palæstinensisk stat uden krav om at de opfylder folkerettens krav til nye stater, uden en to-statsløsning eller anerkendelse af Israels ret til at eksistere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem