Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Vi kommer aldrig til at kende omfanget af voldtægter og seksuelle overgreb under 7. oktober-massakren

Stanken af død er det eneste, der er tilbage af kibbutz Kfar Aza. Hamas-terrorister slagtede hele familier i flere kibbutzer tæt på Hamas-kontrolleret Gaza. (Foto: Flash90)
Vil ofrene få retfærdighed? Vil deres voldsmænd blive stillet til ansvar?

Den værste massakre mod jøder siden Holocaust – i dag har den britiske avis The Guardian publiceret en detaljeret gennemgang af den komplekse efterforskning af ​​voldtægt og seksuelle overgreb under 7. oktober-massakren mod Israel som kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd livet. Samtidig kommer der flere og flere hjerteskærende beretninger fra overlevende og de medicinske hold som efterforsker hvad der skete. Avisen understreger at det er vanskeligt at indsamle beviser: – Det er usandsynligt, at det fulde omfang af grusomhederne vil komme frem i lyset, skriver de.

Efterforskning langt fra slut – over 100 dage efter den værste massakre ramte Israel da flere tusind Hamas-terrorister og civile palæstinensere stormede ind over græsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, handicappede, syge, ældre og mænd, er efterforskningen langt fra slut. Trods massiv deling på sociale medier af klip som viser hvad ofrene blev udsat for, er omfanget af grusomhederne langt fra kendt endnu.

Flere dages kampe mod 7. oktober-terroristerne, israelske sikkerhedsstyrker kæmpede mod terroristerne, samtidig med de også forsøgte at redde så mange liv som muligt. Derfor gled fokus på at sikre beviser af voldtægter og seksuelle overgreb i baggrunden. Ifølge avisen, er det årsagen til, at Israel vil få svært ved at nå til bunds i hvad ofrene blev blev udsat for. Avisen skriver at vi aldrig kommer til at kende omfanget af voldtægter og seksuelle overgreb under 7. oktober-massakren

Mindst 7 kvinder blev voldtaget før de blev myrdet, udtaler professor Ruth Halperin Kadri som er jurist og international aktivist for kvinders rettigheder. En særlig enhed i Israels politi efterforsker nu hvad der skete. Enheden gennemser over 50.000 klip/billeder og 1.500 vidneudsagn. Ifølge enheden kan de ikke uddybe hvor mange kvinder og piger blev udsat for seksuelle overgreb. Ifølge avisen, har de dokumentation på mindst seks tilfælde af seksuelle overgreb, avisen tilføjer at mindst to af de myrdede massakre-ofre, som også blev udsat for seksuelle overgreb var under 18 år.

Ved lignende undersøgelser udført af New York Times og NBC, blev mere end 30 kvinder og piger identificeret. På deres afklædte kroppe blev der fundet tegn på seksuelt misbrug og deres kønsorganer var dækket af blod. Israels socialministerium har modtaget henvendelser fra 5 kvinder og 1 mand om at få hjælp til håndtering af seksuelle overgreb begået mod dem under 7. oktober-massakren.

Mange ofre blev brændt – efterforskningen af hvad ofrene blev udsat for, er en meget svær opgave. Mange ofre blev udsat for så bestialsk vold, at der ikke er noget tilbage af dem. Derfor hjælper arkæologer med identificering af massakre-ofre. Mange myrdede ofre ligger fortsat i lighusene, og der er et stort behov for at give de efterladte familier vished om, hvad der er sket med deres kære. Derfor blev der ikke foretaget en omfattende undersøgelse og registrering af seksuelle overgreb begået mod ofrene.

Jødisk begravelse – i overensstemmelse med jødisk tradition, skal de døde helst begraves med det samme og helst inden for 24 timer. Dvs. at mange kritiske beviser blev begravet sammen med ofrene.

Undertøj gennemblødt af blod og soldater skudt i deres kønsorganer – en ZAKA-frivillig fortalte avisen, hvad han så i en af kibbutzerne efter massakren: – Jeg så en kvinde nøgen fra taljen og ned, bøjet over sengen og skudt i baghovedet. Terroristerne voldtog alt fra små piger til ældre kvinder. Vi var chokerede. Vi så unge kvinder dækket af blod og kun iført undertøj. Ofte var undertøjet gennemblødt af blod. Soldater var blevet skudt i deres kønsorganer.

Blev skudt i ryggen – en kvinde blev skudt i ryggen af terroristerne som stormede en festival for fred. Hun så hvad terroristerne gjorde ved kvinderne og har givet detaljeret vidneudsagn. Kvinden reddede livet ved at gemme sig i buskene på rute 232 mens terroristerne stormede festivalen. Hun så mindst 5 kvinder blive voldtaget og myrdet.

Fandt 3 myrdede kvinder – Rami Shmuel var en af ​festival-arrangørerne, dagen efter massakren vendte han tilbage til stedet og fandt 3 myrdede kvinder: – Kvinderne var nøgne fra taljen og ned. De lå myrdet med spredte ben, fortæller Rami.

Kvinde reddet efter hun blev udsat for massavoldtægt – kvinden blev massevoldtaget tæt på festivalen, men overlevede. Mentalt er hun så ødelagt, at hun ikke kan tale med efterforskerne.

Omfanget af 7. oktober-massakren er ved at komme op til overfladen – i takt med det som terroristerne og de civile fra Gaza gjorde mod deres ofre kommer frem, stiger bekymringen også for de mindst 136 gidsler, der fortsat sidder fanget i Gaza.

Israel forbereder sig på at hjælpe kvindelige gidsler, der vil komme hjem gravide efter voldtægter – de psykiske konsekvenser for både mødre og børn undfanget under voldtægter er uoverskuelige. Mødrene, deres børn og deres familier vil få brug for langvarig hjælp.

Renana Eitan, fra den psykiatriske afdeling på Ichilov Hospital fortæller: – Flere frigivede gidsler har fortalt om seksuelle overgreb under deres fangeskab. Et af gidslerne var vidne til seksuelt misbrug.

Orit Soliciano, der er administrerende direktør i en israelsk forening som hjælper ofre for seksuelle overgreb, fortæller: – Vi leder efter en overlevende som kan klare det psykiske pres og fortælle offentligheden om det hun eller han blev udsat for, men vi må forstå at ofrene lider under voldsomme traumer. At tale om overgrebene er som at gennemleve dem igen.

Ifølge israelske efterretningskilder, eksperter og kilder som har afhørt fangede Hamas-terrorister, fik terroristerne besked om at seksuelt misbrug, kidnapning, mord og andre grusomheder mod israelske massakre-ofre er legitim fordi de er deres krigsbytte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem