Search
Her ses et soveværelse i kibbutz Kissufim efter 7. oktober-massakren. (Foto: Flash90)

Rystende beskrivelser af seksuelle overgreb

Kvinder og piger blev udsat for systematisk seksuel vold under 7. oktober-massakren.

Der advares mod voldsomme beskrivelser.

Avisen The New York Times har efterforsket de mange beretninger om grove seksuelle overgreb og massvoldtægter under 7. oktober-massakren mod Israel. Avisens efterforskning har afdækket flere rystende informationer om systematiske seksuelle overgreb.

New York Times efterforskede i to måneder – avisen har gennemgået klip og billeder fra massakren, GPS data fra mobiltelefoner, talt med mere end 150 vidner, sundhedspersonale, soldater, eksperter i voldtægtssager og myndigheder.

Avisen beskriver blandt andet et forfærdeligt klip fra massakren som blev spredt på sociale medier. I klippet ses liget af Gal, der er delvist forkullet, liggende halvnøgen med spredte ben og hendes ansigt, der er brændt til ukendelighed.

34-årige Gal var mor til to, hun blev voldtaget, myrdet, brændt og klippet af hendes forkullede lig delt – i klippet ligger Gal myrdet og forkullet ved siden af en udbrændt bil på Route 232, som går parallelt med Hamas-kontrolleret Gaza. Mange af de desperate deltagere ved en musik festival for fred, forsøgte at flygte langs samme rute. De fleste af dem blev brutalt myrdet af terroristerne. Massakren kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd livet. Omkring 360 af de myrdede deltog i musik festivalen. Derudover flere kidnappet til Gaza. En af dem var 21-årige Mia, der blev holdt fanget af en terrorist og hans familie i 54 dage. Isrelsk-beduinske Youseef reddede mindst 30 liv ved at køre med sin minibus gennem musikfestivalen, hvor han proppede alle dem han kunne ind i bussen og kørte væk af alternativ rute som terroristerne ikke kendte.

Gal havde deltaget i musik festivalen sammen med sin mand, Nagi Abdush på 36. Politiets efterforskning tyder på at Gal blev voldtaget, myrdet og brændt. Fordi Gal var blevet så forkullet, tog det flere dage at identificere hende. Arkæologer hjælper med at identificere de mange myrdede, hvor der stort set ikke er noget tilbage.

To børn efterladt forældreløse – Gals mand blev også myrdet og brændt. Der var ikke andet tilbage af ham end noget DNA som førte til at han kunne identificeres.

New York Times skriver at de har fundet mindst 7 steder i Syd-Israel, hvor kvinder og piger blev udsat for seksuelt misbrug eller lemlæstet. Øjenvdiner har fortalt avisen at de fandt over 30 kvindelig ved musik festivalen og i kibbutzer, der led samme skæbne som Gal: «Deres ben var spredt, deres tøj var revet af og der var tegn på overgreb på deres kønsdele».

Ubeskrivelig vold mod kvinder – i en kibbutz blev liget af en kvinde fundet med flere søm i sine lår og lysken. To kvindelige soldater blev fundet myrdet og skudt i deres vagina.

Piger fundet myrdet med tøjet revet af – ambulancefolk har fortalt at de fandt ligene af to teenagepiger på 13 og 16 år i kibbutz Be’eri. Den ene pige lå på siden med «blåmærker ved lysken», den anden pige «lå spredt på gulvet med ansigtet i gulvet». Hendes pyjamasbukser var trukket ned til knæene og der var sædspor på hende.

Også den danske journalist Rasmus Tantholdt har talt med ambulancefolk, der så hvad massakre-ofrene var blevet udsat for:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp