Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Forsøgte at sælge hovedet af halshugget soldat

Terrorister myrdede og halshuggede 19-årige Adir under 7. oktober-massakren mod Israel.
19-årige Adir blev halshugget af terrorister under 7. oktober-massakren mod Israel. Herefter forsøgte en terrorist at sælge hans hoved for 65.000 kr.

Omfanget af hvad Israel blev udsat for under 7. oktober-massakren, vokser for hver dag der går – den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Israelere kalder dagen for den sorte Shabbat. Den dag blev over 1200 israelske-jøder og israelske-arabere myrdet, voldtaget eller kidnappet til Gaza. Mordene er så bestialske at ord ikke kan beskrive dem. Mange blev voldtaget og udsat for bestialsk tortur før de blev myrdet. Massakren blev filmet af terroristerne og freelance journalister og delt på sociale medier – massakren er den værste mod jøder siden Holocaust. Israel er et land efterladt i chok, sorg og vrede.

Myrdet og halshugget – 19 årige Adir Tahar blev myrdet og halshugget af terrorister. Herefter forsøgte terroristerne at sælge Adier afhuggede hoved for omkring 65.000 kr, skriver Times of Israel.

En fars marreridt – Adirs far (David) fortalte om sin søns skæbne til den israelske TV-kanal Channel 14. Adir blev begravet uden sit hoved. Hans far forsøgte på alle måder at få sin søns hoved hjem så han kunne begrave ham i hel tilstand, hvilket også er et vigtigt element i den jødiske tro. Adirs hoved blev fundet i en fryser i Gaza og fragtet hjem så hans familie kunne begrave ham.

Tabte kampen mod terroristerne – Adir aftjente sin værnepligt i Israels forsvarshær (IDF) og var udplaceret på en IDF-base tæt på Hamas-kontrolleret Gaza. Adir blev myrdet sammen med andre soldater i sin enhed mens de kæmpede mod terroristerne.

David fortæller at hans søn var en «smart, talentfuld og beskeden ung fyr». Adir og 17 andre IDF-soldater tog kampen op mod flere hundrede terrorister, men tabte kampen.

Efter Adir blev ramt af en terrorraket, skar terroristerne hovedet af ham og stjal det til Gaza.

Insisterede på at se sin læmlæstede søn – IDF havde advaret David om, at han ikke skulle se ham, men David insisterede. David fortæller: – Jeg ville se hvad de havde gjort ved min søn. Hans hoved var væk!

Her ses David sammen med sin søn Adir. (Foto: Privat)

David vendte verden på hovedet for at få sin søns hoved hjem – i to måneder gjorde David alt for at finde Adirs hoved. Ultimo 2023 skete der noget uventet. IDF fangede to terrorister, der under afhør til Israels interne sikkerhedstjeneste, Shin Bet, fortalte at en af dem havde forsøgt at sælge hovedet fra en IDF-soldat for 65.000 kr. Terroristen fortalte hvor IDF kunne finde hovedet i Gaza.

David fortæller med chok om det terroristerne havde gjort mod hans søn: – Det her er et vanvittigt barbari.

Elite enhed blev sat på opgaven – de skulle finde Adirs hoved og få det hjem til begravelse. IDF-enheden fandt Adirs hoved pakket ind i en pose i en fryser i en butik i Gaza. Hovedet blev transporteret hjem til Israel. DNA-prøver og tandjournaler bekræftede at det var Adir.

Endelig kunne David begrave Adir i hel tilstand og finde ro i at han ikke blev efterladt i Gaza. Men smerten over at miste sin søn og de bestialske omstændigheder, vil aldrig forsvinde.

CNN har dokumenteret flere halshugninger – den amerikanske kanal har delt flere klip som dokumenterer, hvordan terroristerne halshuggede deres ofre. Blandt andet uden for kibbutz Nir Oz, hvor MIFF’s journalist netop har været på besøg for at vise et samfund i dyb sorg og chok.

Massakren i kibbutz Nir Oz har også ramt danske-israelere hårdt – for dansk-israelske Rami gik verden i stå efter terroristerne myrdede hans mor. Dansk-israelske Itzik på 69 år blev såret under massakren og kidnappet til Gaza. Udenrigsminister Lars Løkke har fortalt at det ikke vides om han er i live.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem