Search
En mand ser på kæmpe plakat med nogle af de 240 gidsler, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, Jerusalem 22. november 2023. (Foto: Flash90)

Udenrigsministeren: – Fortsat ingen livstegn fra det danske gidsel i Gaza

Under 7. oktober-massakren blev 69-årige Itizk taget som gidsel til Gaza. Han venter fortsat på at komme hjem.

7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Den 7. oktober var 69-årige dansk-israelske Itzik fra kibbutz Nir Oz blandt de omkring 240 gidsler, der blev kidnappet til Gaza.

Siden fredag er flere gidsler blevet frigivet fra Gaza – for at få sine gidsler hjem, er Israel gået med til en 4 dages våbnhvile. Den kan udvides med en dag af gangen, så længe Hamas frigiver 10 nye gidsler. Israel er også gået med til at løslade 150 palæstinensiske kvinder og mindreårige fra israelske fængsler. Mange af dem er dømt for alvorlig terror.

Ifølge aftalen vil 50 gidsler blive frigivet og 160 gidsler vil blive tilbage i Gaza – en af dem er danske Itzik.

Nu fortæller udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark lægger pres på at få Itzik frigivet, skriver Ekstra Bladet.

Udenrigsministeren: – Vi presser på alle de steder, vi kan, for at holde hans navn i erindring. Og det er det jo. For han er danskisraeler, og fra israelsk side står alle de endnu ikke frigivne gidsler højt på listen.

Og tilføjer: – Men der har endnu ikke været nogen livstegn.

Udenrigsministeren har mødt Itziks pårørene i København og Jerusalem.

Udenrigsministeren udtaler at han ‘bærer et brændende ønske’ om at våbenhvilen vil blive forlæget og at han mener, der kan være et ‘fundament for’, hvis Hamas frigiver flere gidsler.

Udenrigsministeren udtaler:
– Det danske budskab (på mødet, red.) er det budskab, vi har sendt hele vejen. Et balanceret budskab, der rummer en forståelse for, at Israel har et ansvar for, pligt til og mulighed for at passe på sin egen sikkerhedsmæssige situation.

– De har været udsat for det største terrorangreb i nyere tid og det største mord på en gruppe jøder siden Holocaust. Derfor har de retmæssigt mulighed for at forsvare sig.

– Men der er også en stadig tiltagende bekymring over den humanitære situation i Gaza. Derfor er vi også tilfredse med, at der nu er gået lidt hul på tingene – der er startet en gidselfrigivelse, og der er en pause i krigen.

Om sit kommende møde med flere arabiske lande, inkl. Saudi-Arabien og Egypten, udtaler udenrigsministeren om fremtiden i Mellemøsten: –

Den egentlige forudsætning for en langvarig sikkerhed og tryghed for både israelere og palæstinensere er, at der bliver fundet en langsigtet løsning med to stater.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp