Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nu er 40 israelske gidsler blevet frigivet fra Gaza

Søndag kom yderligere 14 gidsler hjem efter 7 ugers fangeskab.
Søndag kom 14 nye gidsler hjem til Israel. #BringThemAllHomeNow

Søndag aften blev yderligere 14 israelske gidsler frigivet fra fangeskab i Gaza. Indtil videre er 40 israelske gidsler blevet frigivet i løbet af weekenden. Gidslerne blev kørt fra Gaza via grænsen til Egypten og videre derfra til Israel.

Ni af de 14 gidsler er børn. Et af børne-gidslerne er lille Avigail, der fyldte 4 år i fangeskab. Avigail så først sin mor og far blive myrdet af terroristerne under 7. oktober-massakren mod Israel. Herefter blev Avigail kidnappet af terroristerne til Gaza. Avigails far var fotojournalist på avisen Yediot Ahronot, han blev myrdet mens han dokumenterede massakren med sit kamera.

Oprindeligt lød planen at 13 gidsler ville blive frigivet søndag., men en russisk-israelsk statsborger, der ikke stod på listen blev også frigivet. Det menes at frigivelsen var en gestus fra terrorgruppen Hamas til Ruslands præsident Vladimir Putin.

Udover de 13 israelske gidsler blev 4 udenlandske statsborgere også frigivet i separat aftale med terrorgruppen Hamas.

7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Onsdag blev Israel og Hamas enige om en gidselaftale, hvor 50 israelske gidsler skulle frigives. Fredag blev de første gidsler frigivet. Mandag vil de sidste 11 gidsler ifølge aftalen blive frigivet. Det yngste gidsel, der fortsat venter på at komme hjem er lille Kfir på 10 måneder.

For at få sine gidsler hjem, er Israel gået med til en 4 dages våbnhvile. Den kan udvides med en dag af gangen, så længe Hamas frigiver 10 nye gidsler. Israel er også gået med til at løslade 150 palæstinensiske kvinder og mindreårige fra israelske fængsler. Mange af dem er dømt for alvorlig terror.

Når de 50 gidsler er frigivet, vil der fortsat være 160 gidsler tilbage.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem