Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Skole i Eilat blev ramt af droneangreb

En skole i Eilat blev ramt af droneangreb fra Syrien, 9. november 2023. (Foto: Privat)
Der var 40 børn i skolens kælder da dronen ramte.

Den 7. oktober blev Israel ramt af den værste massakre i landets historie og den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Mindst 7,189 er såret, utallige savnes fortsat og mindst 239 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover har der været mindst 9,500 raketangreb mod flere israelske byer – især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen

I går blev en skole i den israelske by Eilat, beliggende ved Det Røde Hav udsat for droneangreb. I morges oplyste Israels Forsvarshær (IDF), at dronen var blevet sendt fra Syrien, skriver Times of Israel.

IDF oplyser ikke, hvem der sendte dronen fra Syrien, men IDF holder Syriens regime ansvarlig for alle angreb fra deres territorium. Dronen fløj gennem jordansk luftrum, før den kolliderede med skolen.

– Det syriske regime bærer ansvaret for al terroraktivitet, der udføres fra syrisk territorium. IDF vil reagere kraftigt på ethvert forsøg på at angribe staten Israels territorium, udtalte IDF i erklæring.

Som svar på droneangrebet har IDF gennemført luftangreb i Syrien.

Omkring 40 elever befandt sig i skolens kælder, da den blev ramt. Ingen blev alvorligt såret, men fem personer måtte behandles for akut angst. En mand i 20’erne havde brug for behandling efter han have indåndet røg.

Det kan være en iransk-produceret kamikazedrone som blev brugt. Rusland har brugt lignende droner i Ukraine.

Torsdag blev et jord-til-jord missil også affyret mod Eilat og nedskudt af Israels mest avancerede missilforsvar – Arrow 3.

Det er første gang Arrow 3 nedskyder et missil affyret mod Israel. Missilforsvaret blev udrullet i 2017 og er udviklet til at nedskyde ballistiske missiler, mens de stadig befinder sig over atmosfæren.

IDF har ikke oplyst, hvor missilet blev affyret fra, men angrebet skete samtidig med den iransk-støttet Houthi-milits i Yemen påstod, at de havde affyret flere ballistiske missiler mod mål i Syd-Israel, inkl. Eilat.

De seneste uger har Houthi-militsen affyret flere droner og missiler mod Eilat, men de er alle enten blevet nedskudt eller nåede ikke deres mål.

I klippet kan du hører dronen fra Syrien, før den eksploderer:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem