Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel hjælper Ukraine med efterretninger om iranske droner brugt af Rusland

Her ses russisk soldat opsende mindre overvågningsdrone, 8. august 2022. (Foto: Ruslands forsvarsministerium)
Højtstående ukrainsk embedsmand fortalte New York Times at Israel hjælper Ukraine med efterretninger om droner og israelsk virksomhed hjælper Ukraine med satellitbilleder af russiske troppers positioner.

Medio september skrev MIFF blandt andet at israelsk virksomhed sælger avanceret forsvarsteknologi til Ukraines militær via Polen. Officielt forbyder israelske myndigheder salget, men håndhæver det ikke.

Israel forsøger at bevare den rette balance med Rusland fordi Israel er afhængig af Ruslands accept af israelske luftangreb mod iranske mål i Syrien. Israel vil stå i en helt umulig situation hvis Rusland forbyder dem at bekæmpe iranske mål i deres naboland. Israel er sålede afhængig af en god dialog med Rusland. Efter krigen i Ukraine brød ud, er der gået skår i forholdet mellem de to lande efter Israels kritik af Rusland.

Israel har forsynet Ukraine med forsvarsudstyr – eksempelvis hjelme, veste og humanitær hjælp. Israel Derudover sendte Israel et felthospitalt til Ukraine med israelske læger og sygeplejersker og oplæring af ukrainsk sundhedspersonale.

Nu skriver The New York Times, der citerer en højtstående ukrainsk embedsmand at Israel har indtaget en mere atkiv rolle i krigen, skriver Israel Hayom

Ifølge den ukrainske embedsmand forsyner Israel Ukraine med efterretninger om de iranske droner, som Rusland bruger i krigen.

En israelsk virksomhed forsyner Ukraine med satellitbilleder af de russiske troppers positioner.

Mens Israel hjælper Ukraine med værdifuld efterretning, mødes de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas med præsident Putin. Abbas udtalte blandt andet, at han stoler mere på Putin end USA, skriver reuters.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem