Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel omfavner første 13 gidsler efter 49 dages fangeskab i Gaza

Røde Kors kørte de første 13 gidsler over grænsen til Egypten, hvorfra de blev kørt videre til Israel. (Foto: Flash90)
I dag kom 4 børn, 3 mødre og 6 ældre kvinder hjem. I Gaza sidder de øvrige gidsler og venter på at blive frigivet #BringThemHome

Her til aften kan Israel endelig omfavne 13 af sine 240 gidsler efter 49 dages fangeskab hos terrorgruppen i Gaza.

Hamas har frigivet 4 børn, 3 mødre og 6 ældre kvinder.

De løsladte er 2 årige Aviv Asher, 5 årige Asher og deres mor Doron Katz-Asher, Ohad Monder som fyldte 9 år i fangenskab og hans mor Keren Monder, 9-årige Emilia Aloni og hendes mor Danielle Aloni, 85 årige Yafa Ader, 79 årige Hannah Perry, 78 årige Ruthi Monder, 77 årige Hanna Katzir, 77 årige Margalit Mozes og 72 årige Adina Moshe. Derudover er 12 thailandske gæstearbejdere blevet frigivet.

Tidligere på måneden meddelte terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), at 77 årige Katzir var blevet myrdet i fangeskab. Først nu fik hendes familie besked om at hun var i live. Det er klassisk psykisk terror fra terrorgrupperne mod gidslernes familier.

I alt skal 50 gidsler bestående af børn og kvinder frigives i løbet af 4 dage, men det vides ikke om Hamas vil opfylde sin del af aftalen.

Mindst 30 babyer og børn har siddet fanget hos Hamas i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel. Derudover har flere terrorgrupper og kriminelle bander i Gaza kidnappet mindst 10 børn. I alt blev omkring 240 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd kidnappet under massakren.

Det er afgørende at holde sig for øje, hvem der er den tvivsomme part i aftalen, dvs. Yahya Sinwar som er Hamas-leder i Gaza. Han har to mål med forhandlingerne: at forlænge våbenhvilen i håb om at kamphandlingerne vil stoppe og lægge maksimalt pres på Israel via psykologisk terror.

Ingen ved om Hamas vil opfylde sin del af aftalen – terrorgruppen kan sagtens finde på at ændre planer i sidste øjeblik. Det er selvsagt at både gidslerne og deres pårørende er under voldsomt pres og intet er givet før gidslerne er hjemme i Israel.

I første omgang er planen at våbenhvilen vil varer i 4 uger. Den kan dog forlænges med én dag for hver 10 gidsler frigives fra Gaza. Hamas vil efter alt at dømme forsøge med alle midler at få forlænget våbenhvilen så længe som mulig, så terrorgruppen kan omorganisere og pine Israel og israelerne som er bekymrede for deres pårørende.

Hvis alt går efter planen, vil 50 gidsler komme hjem til Israel. Tilbage vil 190 gidsler som ikke har fået besøg fra internationale organisationer sidde og vente på at komme hjem Flere af dem er babyer, små børn, ældre og syge.

Her er de 13 gidsler der kom hjem i dag:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem