Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kibbutzens malkehold blev myrdet – nu malkes køerne af frivillige

Over 100 indbyggere fra Kibbutz Nir Oz blev myrdet under Hamas-massakren den 7. oktober. Overalt ses udbrændte hjem og biler gennemhullet af kugler og blodspor. Nir Oz, 17. oktober 2023. (Foto: Tsuriya Zeevi/TPS)
Over 100 ud af de 400 indbyggere i Nir Oz blev myrdet under massakren i Israel den 7. oktober.

Hamas-massakren i Israel den 7. oktober, er ikke kun den værste massakre mod jøder siden Holocaust, den er også den mest dokumenteret massakre i historien.

Beviserne for hvad der skete og hvad de over 1400 myrdede jøder, muslimer, beduiner, druser, kristne og andre blev udsat for er overvældende.

I kibbutz Nir Oz, der ligger tæt på grænsen til Hamas-kontrolleret Gaza blev over 100 ud af 400 indbyggere og 14 thailandske gæstearbejdere myrdet, skriver TV2.

Terroristerne gik fra hus til hus for at myrde og kidnappe forsvarsløse børn, kvinder, ældre og mænd.

En af kibbutzens kidnappede indbyggere er danske Itzik på 69 år.

En ældre bedstemor blev henrettet, mens terroristerne Live-streamede det hele på Facebook, hvor hendes familie og venner så det.

De overlevende indbyggere blev evakueret – i dag er kibbtuzen en kampzone.

Kibbutzens malkehold blev myrdet – nu malkes køerne af frivillige – deres familiemedlemmer, venner og naboer blev myrdet og det er yderst farligt at færdes i området. Alligevel malker de frivillige køerne i kibbutzen, for at holde dem i live og holde fast i håbet om fred med palæstinenserne.

Omri Haizler fortæller: – Du kan høre bomber falde og kampvogne, der skyder.

Omri kommer egentlig fra IT-branchen – nu malker og fodre han køer.

Omri fortsætter: – I de første fem dage efter angrebet blev køerne hverken malket eller fodret.

Det er alt for farligt at malke køerne når det bliver mørkt. Malkeholdet arbejder fra solopgang til solnedgang, men kan kun nå at malke dem to gange dagligt – køerne er vant til tre daglige malkninger.

Bentzi Green plejede at arbejde i en investeringsfond, han fortæller: – Vi kommer om morgenen med militærkonvoj, og så tjekker soldaterne området for terrorister, inden vi begynder at malke.

Bentzi er også major (reservist), derfor træner han militært på hverdage. Når han malker køer i weekenden har han en M16 med for at kunne beskytte sig selv og resten af holdet ved et terrorangreb.

Terroristerne myrdede mange af dem der hjalp palæstinenserne – det er velkendt at mange kibbutz-indbyggere tilhører venstrefløjen og indbyggerne i Gaza kunne altid regne med, at få et lift fra en kibbutz-indbygger til deres lægeundersøgelser i Israel.

Itamar Godo er biologilære, i dag er han også en del af det frivillige malkehold. Den 7. oktober blev hans storebror myrdet.

Tom tabte kampen for at holde sig i live efter han i over 25 timer, havde holdt fast i dørhåntaget til beskyttelsesrummet, hvor han gemte med sin familie, mens Hamas-terrorister skød med maskingevær og angreb med granater.

Itamar fortæller: – Beskyttelsesrummene er lavet til at modstå missiler, raketter og morterer, men der er ikke lås på døren.

Tom blev myrdet af terroristerne – hans kone og deres 3 piger nåede at flygte ud af vinduet og blev reddet af israelske soldater.

Itamar fortsætter- Han var stædig, min storebror, og det redede hans families liv. Men desværre klarede han den ikke selv.

Før i tiden var der ikke en grænse mellem Israel og Gaza og israelere elskede at spise og gå på stranden i enklaven.

Itamar fortæller at han plejede at køre på traktor fra kibbutzen ind i Gaza for at gå på stranden – sådan er det ikke i dag.

Alligevel håber Itamer på en fredelig fremtid præget af sameksistens.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem