Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gruppe hænger plakater op i København for at sætte ansigter på gidslerne

En gruppe hænger plakater op i hovedstaden for at vise gidslernes ansigter til danskerne.
- Vi er nødt til at vise deres ansigter til danskerne.

En gruppe på omkring 50 personer, har de seneste dage hængt plakater op i hovedstaden af de over 220 babyer, børn, kvinder, syge, ældre og mænd, der er blevet holdt fanget som gidsler i Gaza siden den 7. oktober, hvor flere tusind terrorister stormede ind i Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse civile. Massakren har kostet over 1400 israelske jøder, muslimer, beduiner, drusere, kristne og udlændinge livet. Massakren er kun det værste angreb mod jøder siden Holocaust, den er også den mest dokumenteret massakre i historien.

Yael Gravesen, der er med i gruppen fortæller til Berlingske Tidende: »Vi er nødt til at vise deres ansigter til danskerne. Vi er nødt til at sige, at det kan ikke fortsætte længere, og derfor mener vi, at omverdenen skal tage stilling og lægge pres på Hamas for at frigive dem,«.

Omkring 30 af gidslerne er babyer og børnnogle af dem blev forældreløse under massakren.

En af gidslerne er en dansk mand på 69 år.

Yael Gravesen kalder gidseltagningerne for en krænkelse af basale menneskerettigheder, et faktum hun mener er blevet ignoreret.

Gruppen er opdelt i ti hold, der hænger plakater op i København og flere vestlige storbyer.

Gravesen er bekymret for, hvorvidt plakaterne vil få lov til at blive hængende i København: »Det kommer nok meget an på, hvilket område det drejer sig om. Vi har talt om det. Der er nok nogen, der river nogle plakater ned eller maler nazikors på,«

Gruppen valgte at hænge plakaterne op om natten for ikke at blive udsat for hadforbrydelser.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem