Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Frygter at de fleste gidsler er døde

Her ses nogle af gidslerne, der blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. Tel Aviv 9. april 2024. (Foto: Flash90)
Israel og Hamas er ved at forhandle om en ny gidselaftale, men terrorgruppen har svært ved at finde nok overlevende gidsler til en aftale.

Amerikanske embedsmænd har fortalt Wall Street Journal (WSJ) at de frygter, at de fleste af de 134 tilbageværende gidsler, der er blevet holdt fanget af terrorister i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, er døde

Rapporten kommer midt i forhandlingerne mellem Israel og terrorgruppen Hamas om en ny gidselaftale. Israel har krævet, at Hamas løslader 40 levende gidsler – børn, ældre, kvinder og kvindelige soldater. Men der spekuleres i, at forhandlingerne ikke vil lykkes, fordi Hamas ikke kan finde nok levende gidsler.

Over 250 blev taget som gidsler til Hamas-kontrolleret Gaza under 7. oktober-massakren. Der menes at være 134 gidsler tilbage, heraf vurderes det at mindst 34 gidsler er døde, inkl. danske 69-årige Itzhak. Ifølge WSJ anslår israelske og amerikanske embedsmænd at antallet af døde gidsler «kan være meget højere».

Ifølge en kilde i USA’s efterretningstjeneste, vurderes det at de fleste gidsler allerede er døde, samtidig understreger de, at de har begrænset information, og at Israels efterretningstjeneste formentlig har mere information.

Ifølge efterretningstjenesten er nogle af gidslerne blevet dræbt af Hamas, mens andre er blevet dræbt af israelske luftangreb. Gidsler er også døde af sygdom, helbredsproblemer og kvæstelser, de pådrog sig, da de blev kidnappet af terrorister under massakren. Ingen international organisation – heller ikke Røde Kors har besøgt gidslerne eller sørget for at give dem livsnødvendig medicin

Mord, voldtægter, tortur og kidnapninger, den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Israelske flygtninge, massakren har efterladt Israel i chok og sorg – omkring en halv million israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark. Flere hundrede tusind israelere trues også af økonomisk ruin.

Israel under angreb fra flere fronter, siden massakren er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter. Israel udsættes også for international dæmonisering fra FNmedierpolitikereNGO’er og andre – listen er lang.

104 gidsler blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb. Derudover er få gidsler blevet reddet ud af Israels forsvarshær (IDF)

Hamas har holdt flere gidsler fanget siden 2014, terrorgruppen holder de jordiske rester af Oron Shaul og Hadar Goldin fanget samt israelsk-jødiske Avera Mengistu og israelsk-arabiske Hisham al-Sayed, de er begge psykisk hæmmede og gik ind i Gaza i 2014/2015 uden at forstå konsekvenserne.

Lille Kfir var kun 9. mdr da han sammen med sin 4-årige bror og deres forældre blev kidnappet til Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel. Siden har der ikke været livstegn fra familien. Hverken UNICEF, Røde Kors eller andre internationale organisationer har stået op for Kfir eller de 250 andre gidsler. Her ses familiens pårørende under markering af Kfirs 1-års fødselsdag, den sørgeligste fødselsdag i verden, Tel Aviv, 18. januar 2024. (Foto: Gideon Markowicz/TPS)
Gidslernes familier demonstrerede foran Carlton Hotel i Tel Aviv, hvor Mirjana Spoljaric, der er formand for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC), opholder sig. Demonstranterne kræver at Røde Kors besøger gidslerne, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren mod Israel, 14. december 2023. (Foto Gideon Markowicz/TPS)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem