Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Her fremviser Hamas en af deres israelske fanger

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har delt klip af en af deres israelske fanger , Avera Mengistu. Det vides ikke hvornår klippet blev optaget. (Foto: Skærmdump)
Første livstegn fra israelske Avera Mengistu der er psykisk hæmmet og blev taget til fange af terrorgruppen i 2014.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har for første gang fremvist klip af deres israelske fang Avera Mengistu siden de fangede ham i 2014.

– Jeg er den fangede Avera Mengistu. Hvor længe skal jeg være fanget her, mig og mine venner, mumler han noget i videoen.

Klippets ægthed og dato er ukendt. I modsætning til andre klip som terrorgruppen har delt af deres fanger, er der ingen information om hvornår klippet blevet optaget. Israels Statsministerium er kommet med en kort kommentar på klippet, men har ikke bekræftet dens ægthed, skriver Times of Israel.

– Staten Israel investerer alle sine ressourcer og bestræbelser på at få sine fængslede og forsvundne sønner hjem, siger de i en erklæring.

Siden 2014 har terrorgruppen holdt Avera Mengistu og israelsk-arabiske Hisham A-Sayed fanget. De lider begge af psykiske lidelser og krydsede grænsen til Gaza uden at forstå konsekvenserne.

Derudover tilbageholder Hamas de jordiske rester af de israelske soldater Oron Shaul og Hadar Goldin som blev dræbt under Gaza-krigen i 2014.

Israel har igennem flere år forgæves forsøgt at forhandle om at få fangerne løsladt.

Terrorgruppen udtaler at de har frigivet klippet som en hilsen til Israels afgående IDF-chef Aviv Kohavi og hans efterfølger Herzi Halevi. Men der er dem som mener at Hamas’ publicering af klippet er udtryk for terrorgruppens desperation. Hamas har tidligere stillet krav om at få 250 terrorister frigivet blot for at give information om deres israelske fanger.

Hamas har gentagne gange omtalt Mengistu og deres anden fange, Hisham al-Sayed, som soldater, til trods for at de ikke har aftjent værnepligt i IDF.

Fangernes familier har i flere år forgæves kæmpet for at få deres sønner hjem. Yallo Mengistu, Averas bror, siger, at han er usikker på, om det er hans bror der ses i klippet: – Jeg er både spændt og bange på samme tid. Han ligner Avera, men på den anden side er det ikke 100 % Avera, udtaler hans bror til israelske medier.

Averas mor er helt sikker på, at det er hendes søn i klippet: – Hans pande, hans ansigt. Det er ham, siger Agurnesh Mengistu.

Hamas misbruger kynisk deres israelske fanger til at tvinge Israel til at frigive Hamas terrorister med israelske liv på samvittigheden som sidder i israelske fængsler. Israel gik med til en fangeudveksling mod at Gilad Shalit hjem fra Haams-fangeskab i 2011. Shalit var israelsk soldat og blev taget til fange af Hamas i 2006. Fem år senere blev han frigivet mod Israels frigivelse af 1.027 palæstinensiske fanger, mange af dem dømt for terror og mord på israelere.

Flere af de løsladte terrorister har siden begået mere terror mod Israel og myrdet flere israelere. Derfor vil en israelsk regerig næppe gå med til at indgå lignende kontroversiel aftale igen med Hamas.

Hamas har siden 2014, tilbageholdt de jordiske rester af de israelske soldater Hadar Goldin (t.v.) og Oron Shaul. (Foto: Privat)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem