Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorgruppen Hamas nægter at diskutere frigivelse af israelske fanger

Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)
Hamas utilfreds med forsøg på at involvere PA i Gaza.

Spørgsmålet om de israelske fanger som den iransk-støttet terrorgruppe Hamas igennem flere år har holdt fanget i Gaza indgik ikke i de Egypten-mæglede forhandlinger mellem Israel og Hamas, sagde egyptisk diplomatisk kilde til i24NEWS søndag.

Læs også: Leah Goldin i FN: – Hvad ville du gøre hvis det var din søn? Siden 2014 har Hamas tilbageholdt de jordiske rester af Leah Goldins søn. Den 23 september talte hun ved UNHRC i Geneve.

Ifølge diplomaten var fokus under samtalerne på sikkerhedssituationen og økonomisk bistand til Gaza.

Læs: Qatar og FN enige om at overføre bistand direkte til Gaza-indbyggernes konto med israelsk tilsyn. Qatar og FN vil overfører over 265 millioner kroner til Gaza.

Ifølge den egyptiske kilde var Hamas’ repræsentanter “vrede” over USA’s og egyptens bestræbelser på at indsætte de palæstinensiske myndigheder (PA) som aktør i Gaza, som terrorgruppen har kontrolleret siden de tog magten i enklaven ved blodigt kup mod partiet Fatah som kontrollerer PA og blandt andet får mange millioner hvert eneste år af Danmark – læs HER.

Hamas nægter at diskutere frigivelse af de israelske fanger, da de ser sig selv som den suveræne magthaver i Gaza og PA derfor ikke har nogen myndighed i Hamas-enklaven.

Hamas har siden 2014 tilbageholdt de jordiske rester af IDF-soldaterne Oron Shaul og Hadar Goldin dræbt under Gaza-krigen. Derudover holder Hamas også Avera Mengistu og Hisham A-Sayed fanget. De lider begge af psykiske problemer og krydsede grænsen ind i Gaza i henholdsvis 2014 og 2015.

Leah Goldin udtaler: – Jeg forventer at premierminister Naftali Bennett afviser rapporten. Det er meget bekymrende nyheder. Forud for sit møde med [USA’s præsident Joe] Biden senere på ugen kan Bennett gøre det klart for Biden, hvis regering arbejder på at genopbygge Gaza, at Israel ikke tillader genopbygningsprojekter uden at vores soldater og civile kommer hjem.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem