Terrorgruppen Hamas nægter at diskutere frigivelse af israelske fanger

Hamas utilfreds med forsøg på at involvere PA i Gaza.
Efter våbenhvilen kom Hamas-leder Yahya Sinwar frem fra sit skjul. Det første han gjorde var at posere sammen med et barn udklækket som en palæstinensisk militant med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Spørgsmålet om de israelske fanger som den iransk-støttet terrorgruppe Hamas igennem flere år har holdt fanget i Gaza indgik ikke i de Egypten-mæglede forhandlinger mellem Israel og Hamas, sagde egyptisk diplomatisk kilde til i24NEWS søndag.

Læs også: Leah Goldin i FN: – Hvad ville du gøre hvis det var din søn? Siden 2014 har Hamas tilbageholdt de jordiske rester af Leah Goldins søn. Den 23 september talte hun ved UNHRC i Geneve.

Ifølge diplomaten var fokus under samtalerne på sikkerhedssituationen og økonomisk bistand til Gaza.

Læs: Qatar og FN enige om at overføre bistand direkte til Gaza-indbyggernes konto med israelsk tilsyn. Qatar og FN vil overfører over 265 millioner kroner til Gaza.

Ifølge den egyptiske kilde var Hamas’ repræsentanter “vrede” over USA’s og egyptens bestræbelser på at indsætte de palæstinensiske myndigheder (PA) som aktør i Gaza, som terrorgruppen har kontrolleret siden de tog magten i enklaven ved blodigt kup mod partiet Fatah som kontrollerer PA og blandt andet får mange millioner hvert eneste år af Danmark – læs HER.

Hamas nægter at diskutere frigivelse af de israelske fanger, da de ser sig selv som den suveræne magthaver i Gaza og PA derfor ikke har nogen myndighed i Hamas-enklaven.

Hamas har siden 2014 tilbageholdt de jordiske rester af IDF-soldaterne Oron Shaul og Hadar Goldin dræbt under Gaza-krigen. Derudover holder Hamas også Avera Mengistu og Hisham A-Sayed fanget. De lider begge af psykiske problemer og krydsede grænsen ind i Gaza i henholdsvis 2014 og 2015.

Leah Goldin udtaler: – Jeg forventer at premierminister Naftali Bennett afviser rapporten. Det er meget bekymrende nyheder. Forud for sit møde med [USA’s præsident Joe] Biden senere på ugen kan Bennett gøre det klart for Biden, hvis regering arbejder på at genopbygge Gaza, at Israel ikke tillader genopbygningsprojekter uden at vores soldater og civile kommer hjem.”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTaktisk hændelse med strategiske konsekvenser
Næste artikelRapport: Iran har fordoblet sine styrker langs grænsen mod Israel siden 2018
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise