Leah Goldin i FN: – Hvad ville du gøre hvis det var din søn?

Siden 2014 har Hamas tilbageholdt de jordiske rester af Leah Goldins søn. Den 23 september talte hun ved UNHRC i Geneve.
FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).


Goldin talte til medlemmerne af FNs Menneskerettighedsråd og bad dem om hjælp til at få Hamas til at frigive de jordiske rester af to israelske soldater, Hadar Goldin og Oren Shaul, som tilbageholdes i Gaza, skriver Jerusalem Post.

“Som mødre og fædre prøv et øjeblik at forestille jer, at det var jeres barn,” sagde Leah Goldin blandt andet.

“Hadar var 32 år gammel,” fortsatte Goldin. “Han var en talentfuld kunstner. Han var forlovet med sit livs kærlighed, Edna, og de skulle have været gift i sommeren 2014. Men den august kun få timer efter, at en FN ledet våbenhvile var indgået mellem Hamas og Israel, kravlede Hamas terrorister op fra en tunnel i Gaza. En IDF enhed faldt i baghold og terroristerne myrdede Hadar.”

“I fem år har Hamas beholdt de jordiske rester af vores søn og en anden soldat, Oren Shaul. Hamas nægter at frigive dem, hvilket lodret strider imod Geneve Konventionen og internationale humanitære love. I fem år har Hamas torteret vores familie og har nægtet Hadar at få en ordentlig begravelse,” sagde hun.

Goldin referede til FNs sikkerhedsråds resolution 2474 om personer i væbnede konflikter. Resolutionen blev vedtaget i juni i år. Resolution fastslår, at “alle lande har ansvar for at returnere de jordiske rester af savnede personer i væbnede konflikter og at FNs specielle udsendinge skal huske på det, når de udfører deres pligter.”

Goldin fortalte om sit møde i sidste måned med FNs generalsekretær, Antonio Guterres, som havde sagt, at han fuldt ud bakkede op om resolutionen og også støttede en umiddelbar og betingelsesløs frigivelse af hendes søns jordiske rester.

“Det er ikke kun min mission,” tilføjede hun, “Det er en mission, som vi alle er fælles om.”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNetanyahu er blevet bedt om at danne regering
Næste artikelGandhis Shana Tova hilsen fundet efter 80 år

Ingen indlæg at vise