FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)

Leah Goldin i FN: – Hvad ville du gøre hvis det var din søn?

Siden 2014 har Hamas tilbageholdt de jordiske rester af Leah Goldins søn. Den 23 september talte hun ved UNHRC i Geneve.


Goldin talte til medlemmerne af FNs Menneskerettighedsråd og bad dem om hjælp til at få Hamas til at frigive de jordiske rester af to israelske soldater, Hadar Goldin og Oren Shaul, som tilbageholdes i Gaza, skriver Jerusalem Post.

“Som mødre og fædre prøv et øjeblik at forestille jer, at det var jeres barn,” sagde Leah Goldin blandt andet.

“Hadar var 32 år gammel,” fortsatte Goldin. “Han var en talentfuld kunstner. Han var forlovet med sit livs kærlighed, Edna, og de skulle have været gift i sommeren 2014. Men den august kun få timer efter, at en FN ledet våbenhvile var indgået mellem Hamas og Israel, kravlede Hamas terrorister op fra en tunnel i Gaza. En IDF enhed faldt i baghold og terroristerne myrdede Hadar.”

“I fem år har Hamas beholdt de jordiske rester af vores søn og en anden soldat, Oren Shaul. Hamas nægter at frigive dem, hvilket lodret strider imod Geneve Konventionen og internationale humanitære love. I fem år har Hamas torteret vores familie og har nægtet Hadar at få en ordentlig begravelse,” sagde hun.

Goldin referede til FNs sikkerhedsråds resolution 2474 om personer i væbnede konflikter. Resolutionen blev vedtaget i juni i år. Resolution fastslår, at “alle lande har ansvar for at returnere de jordiske rester af savnede personer i væbnede konflikter og at FNs specielle udsendinge skal huske på det, når de udfører deres pligter.”

Goldin fortalte om sit møde i sidste måned med FNs generalsekretær, Antonio Guterres, som havde sagt, at han fuldt ud bakkede op om resolutionen og også støttede en umiddelbar og betingelsesløs frigivelse af hendes søns jordiske rester.

“Det er ikke kun min mission,” tilføjede hun, “Det er en mission, som vi alle er fælles om.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp