Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her er den nye leder af Israels forsvarshær

Herzi Halevi (tv.) overtog i dag posten som chefen af Israels forsvarshær (IDF) fra Aviv Kohavi, 16. januar 2023. (Foto: IDF)
- Som ung soldat forestillde jeg ikke mig at ende som IDF-chef, siger Herzi Halevi.

Generalmajor Herzi Halevi tiltrådte i dag som leder af Israels forsvarshær (IDF) ved en festlig ceremoni sammen med premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Galant.

I forbindelse med ceremonien blev Halevi tildelt rangen generalløjtnant – IDFs højeste rang.

I dag overtager jeg kommandoen over Israels forsvarshær, beskytter af staten Israel og statens indbyggere. Da jeg trådte ind rekrutbasen som ung rektrut, havde jeg ikke planlagt så lang en rejse, siger IDF’s nye chef.

Halevi posten efter Aviv Kohavi som har fuldført sin fireårige periode som IDF-chef.

– Jeg siger farvel til IDF, som jeg elsker så højt. Jeg hylder jer alle og takker for at have haft privilegiet at lede folkets hær, siger Kohavi.

Det var tidligere forsvarsminister Benny Gantz, der valgte Halevi som IDF’s 23. stabschef i september 2022. Udvælgelsesprocessen startede inden der var blevet udskrevet valg, men selve beslutningen blev taget under valgkampen i efteråret, hvilket gjorde udnævnelsen kontroversiel, skriver Jerusalem Post.

Der er en udbredt opfattelse af at hvis Benjamin Netanyahu var premierminister, ville han vælge generalmajor Eyal Zamir som IDF-chef. Zamir blev nummer to i Gantz’ proces.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem