Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Er danske Itzhak i live?

TV2's mellemøstekorrespondent Rasmus Tantholdt talte med dansk-israelske Itzhak Elgarats bror om at håbe på det bedste og frygte det værste 6 måneder efter hans bror blev kidnappet til Gaza. (Foto: Skærmdump: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-04-07-dansk-gidsel-draebt-i-israelsk-luftangreb-siger-hamas)
Under 7. oktober-massakren blev danske Itzhak kidnappet af terrorister fra kibbutz Nir Oz til Gaza, ifølge Hamas blev han dræbt.

MIFF har skrevet flere artikler om dansk-israelske Itzhak Elgarat som var blandt de mere end 250 israelske- og udenlandske statsborgere, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under 7. oktober-massakren mod Israel.

Hvor er de danske myndigheder? Den 7. marts viste MIFF dokumentaren Supernova: The Music Festival Massacre. I den forbindelse holdt Israels ambassade et før-møde for at give Itzhaks familie en stemme. Under mødet fortalte de om de danske myndigheders manglende hjælp og et liv i undtagelsestilstand. Itzhak var en ud af mere end 250 babyer, børnkvinderældre og mænd, der blev kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza under 7. oktober-massakren. Siden massakren har familien rejst rundt i flere lande for at få politikere, medier og andre til at kræve Itzhak og de øvrige gidsler frigivet.

Er Itzhak i live? I går skrev TV2, at Itzhak, ifølge Hamas blev dræbt den 9. marts. TV2’s mellemøstkorrespondent Rasmus Tantholdt understreger at terrorgruppens udmelding skal tages med et gran salt, han tilføjer: – Den her melding, som Hamas kom med for en måned siden, betyder ikke, at det med sikkerhed kan siges, at det dansk-israelske gidsel er blevet dræbt. Det er meget vigtigt at holde de her informationer ud i strakt arm.

TV2 kan ikke få bekræftet Hamas-oplysningerne fra andre kilder, inkl det danske udenrigsministerium.

Ingen livstegn siden 7. oktober-massakren, i går blev en meget trist milepæl nået med 6 måneders markeringen af massakren. I den forbindelse talte Tantholdt med Itzhaks bror, Daniel Elgarat. Daniel fortalte at han talte med Itzhak under massakren, lige før han blev kidnappet fra kibbutz Nir Oz.

Daniel ved ikke hvad der er sket med hans bror eller om han er live, men han frygter det værste. Daniel fortæller: – Vi har fået dårligt nyt om, at han er i fare, og at hans liv er i fare. Den israelske efterretningstjeneste fortæller os, at de frygter, at der er sket ham noget. Men de har ikke nok information til at give os et officielt svar.

Daniel tilføjer: – Hvis han overlever, er det et mirakel. Hvis nogen overlever, er det et mirakel.

TV 2 kunne ikke få bekræftet hvad Israels efterretningstjeneste har fortalt Daniel om hans bror og hans tilstand.

Mindst 30 dræbte gidsler, siden massakren er der kommet flere meldinger om dræbte gidsler, der holdes fanget af terrorister i Gaza. Det vurderes at omkring 30 ud af de 134 tilbageværende gidsler er dræbt. Ultimo 2023 blev nogle af 250 gidsler frigivet mod at Israel løslod flere hundrede terrorister dømt for alvorlige terrorangreb.

Senest blev 47-årige Elad fundet dræbt i Gaza af Israels forsvarhær. Elad var landmand og social aktivist. Han boede i samme kibbutz som danske Itzhak og blev også kidnappet til Gaza under massakren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem