Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Kvindeorganisationers larmende tavshed udstiller manglende sympati for ofrene af 7. oktober-massakren

Israel - et land i sorg. Fortvivlede familier har mistet deres kære under 7. oktober-massakren, den værste massakre mod jøder siden Holocaust. (Foto: Flash90)
Jotam Confino: - Organisationen FNs Kvinder var alt for længe om at fordømme de utallige beretninger om seksuel vold i ugerne efter massakren

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Har taget FN 150 dage, Pramila Patten, der er FN’s særlige udsending for seksuel vold under konflikt, har rejst rundt i Israel og fundet stærke beviser for at ofrene af 7. oktober-massakren, blev udsat seksuelt misbrug og massevoldtægter. Det har taget FN 150 dage at bekræfte beviserne som Israel har lagt frem siden massakren.

Jotam Confino, der er BT’s mellemøstekorrespondent kalder FN’s anerkendelse af hvad der skete under 7. oktober-massakren, for en vigtig ‘sejr’ for Israel.

Confino tilføjer: »Millioner af mennesker verden over har sået tvivl om specielt voldtægterne, hvilket har skabt enorm vrede blandt israelerne,«

I FN-rapporten står blandt andet: – Delegationen har fundet tydelige og overbevisende oplysninger om, at nogle gidsler, der blev bragt til Gaza, er blevet udsat for forskellige former for konfliktrelateret seksuel vold. Og vi har gode grunde til at tro, at denne type vold stadig finder sted.

Først nu begynder verden at anerkende hvad ofrene blev udsat for og verdens larmende tavshed har skabt stor vrede i Israel. Confino uddyber: »Den larmende stilhed fra kvinderettighedsorganisationer verden over har udstillet, hvor lidt sympati der er med de israelske ofre for Hamas’ massakre,«

»Organisationen FNs Kvinder var alt for længe om at fordømme de utallige beretninger om seksuel vold i ugerne efter 7. oktober.«

FN’s manglende fordømmelse af 7. oktober-massakren har blandt andet ført til at Israel hjemkaldte sin FN-ambassadør Gilad Erdan.

Ingen FN-resolution mod Hamas, Confino tilføjer: »FNs rapport understreger samtidig, hvor meget Hamas er sluppet afsted med. Det er endnu ikke lykkedes FNs Sikkerhedsråd at blive enige om en resolution, der fordømmer Hamas’ angreb 7. oktober eller opfordrer til, at terrorgruppen skal fjernes fra Gaza.«

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem