Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Knap en halv million israelere er blevet flygtninge – flere af dem er flygtet til Danmark

7. oktober-massakren kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Israel er et land i chok og sorg. Her bliver Ilay Levy som faldt i krigen mod Hamas i Gaza begravet, Tel Aviv, 23. januar 2024. (Foto: Gideon Markowicz/TPS)
Det Jødiske Samfund i Danmark: - De har brug for sikkerhed og vi vil gøre alt for at hjælpe dem

Omfanget af hvad Israel blev udsat for under 7. oktober-massakren, vokser for hver dag der går – den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Israelere kalder dagen for den sorte Shabbat. Den dag blev over 1200 israelske-jøder og israelske-arabere myrdet, voldtaget eller kidnappet til Gaza. Mordene er så bestialske at ord ikke kan beskrive dem. Mange blev voldtaget og udsat for bestialsk tortur før de blev myrdet. Massakren blev filmet af terroristerne og freelance journalister og delt på sociale medier – massakren er den værste mod jøder siden Holocaust. Israel er et land efterladt i chok, sorg og vrede.

Knap en fjerdel af israelere lider af PTSD og knap en halv million er flygtet fra krigen til udlandet – flere af dem til Danmark, skriver Det Jødiske Samfund (DJS) i deres seneste nyhedsbrev:

Næsten en halv million israelere har forladt deres hjemland efter Hamas’ angreb den 7. oktober. Og nogle af dem er rejst til Danmark. Det vides ikke, hvor mange israelere, der er kommet til Danmark, men det vurderes, at de fleste har familiære relationer til Danmark. Det skrev Kristeligt Dagblad i sidste uge. ”De er jo flygtninge, som er dybt traumatiserede. Lige nu har de brug for sikkerhed, og i det omfang, vi kan, vil vi selvfølgelig gøre alt for at hjælpe dem. Hvis de ikke har et sted at bo, skal de have et, og hvis de ikke har en læge, skaffer vi dem en,” siger formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.
Carolineskolen har søgt om et beløb på 1,5 millioner kroner for at dække udgifterne i forbindelse med ”undervisning af nytilkomne børn fra Israel til Danmark”.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem