Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har taget kontrol over Rafah-grænseovergangen

Her ses Israelske kampvogne ved Rafah-grænseovergangen i den sydlige del af Gaza, 7. maj. (Foto: IDF)
Nu kontrollerer Israels forsvarshær den vigtige grænseovergang til Gaza.

Tilbage i 2005 blev Israel presset af det internationale samfund til at trække sig helt ud af Gaza. I 2007 begik terrorgruppen Hamas et blodigt kup mod partiet Fatah som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder (PA) og tog kontrollen over enklaven. Som “tak” for at trække sig ud af Gaza, har israelere betalt med livet i utallige raketangreb, terrorangreb og 7. oktober-massakren fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Den 7. oktober 2023 blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, da flere tusind terrorister stormede ind i Israel fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Massakren kostede over 1.200 liv, flere tusind sårede og over 250 blev kindapped af bevæbnede terrorister til Gaza. Siden massakren er der kommet overvældende beviser for bestialske mord, massevoldtægter, seksuel terror, maltraktering og nekrofili begået og dokumenteret af terroristerne. Massakren menes at være den bedst dokumenteret massakre i historien – alligevel har massakren mod Israel fået hadet mod den jødiske stat og det jødiske folk til at eksplodere verden over, inkl. Danmark.

Siden massakren har Israel været i krig mod Hamas.

Nu kontrollerer Israels forsvarshær den vigtige grænseovergang til Gaza, og israelske kampvogne står klar uden for Rafah-grænseovergangen mellem Gaza og Egypten. Israels forsvarshær (IDF) oplyser, at de fik kontrol over overgangen efter en operation mod Hamas i «begrænsede områder i det østlige Rafah».

Mindst ti bevæbnede Hamas-terrorister blev dræbt i kampene, og IDF har angiveligt afsløret flere «vigtige tunnelskakter». Der er mange terrortunneller i området som bruges til at smugle våben ind i Gaza fra Egypten.

IDF udtaler at de havde fået efterretninger ind om, at Hamas brugte grænseovergangen til terrorformål. I weekenden blev området udsat for flere raketangreb fra Gaza. Raketangrebene kostede 18-årige Michael Ruzal, 19-årige Reuven Marc Mordechai Assouline, 19-årige Ido Testa og 21-årige Tal Shavit livet.

IDF udtaler at operation blev udført i «koordinering med de internationale organisationer, der opererer i området». De blev bedt om at flytte til en evakueringszone, hvortil de civile også er blevet evakueret.

IDF’s kontrol over Rafah-grænseovergangen vil gøre det sværere for Hamas at tage kontrol over nødhjælpen, der kommer ind i Gaza. På nuværende tidspunkt vides det ikke, om IDF vil fortsætte sin militære operation ind i større dele af Rafah som er Hamas’ sidste bastion i enklaven.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem