Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dokumentaren Screams Before Silence giver israelske kvinder en stemme

De fleste kvinder overlevede ikke at blive massevoldtaget under 7. oktober-massakren mod Israel. I ny dokumentar får de myrdede kvinder en stemme - vi skylder dem at lytte. På billedet ses kvinder under demonstration for gidslerne, Tel Aviv, 25. april 2024. (Foto: Gideon Markowicz/TPS)
De fleste kvinder overlevede ikke at blive massevoldtaget under 7. oktober-massakren mod Israel. I ny dokumentar får de myrdede kvinder en stemme - vi skylder dem at lytte.

Der advares om stærke beskrivelser.

Sheryl Sandberg er en stærk kvinde og havde en ledende rolle i Meta, der står bag flere sociale platforme som Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp.

De glemte kvindelige massakreofre, i samarbejde med det israelske produktionsselskab Kastina Productions, har Sandberg skabt dokumentaren Screams Before Silence. Dokumentaren giver en stemme til de glemte kvinder og piger, der blev udsat for seksuel terror under 7. oktober-massakren mod Israel.

Dokumentaren kan ses af alle via forskellige platforme som YouTube.

I dokumentaren fortæller overlevende kvinder om, hvad de blev udsat for, hvad de så og hvordan de overlevede en kvindes værste marreridt.

Ingen ord for hvad kvinderne blev udsat for, kvindernes beretninger giver et klart billede af, at den seksuelle terror var en planlagt del af massakren som kostede over 1.200 liv.

I dokumentaren udtaler prof. Ruth Halperin-Kaddari, der er tidligere vicepræsident for FN’s kommission for afskaffelse af diskrimination mod kvinder: – Krænkelsen af en kvindes krop symboliserer krænkelsen af en hel nations krop.

Hvor er feministerne? Siden 7. oktober-massakren har verden, inkl. FN, politikere, medier, organisationer og feminister vendt det blinde øje til. I en rapport udgivet for få dage siden af FN’s generalsekretær Antonio Guterres, nægtede han at inkludere terrorgruppen Hamas på listen af terrorgrupper mistænkt af FN for at begå seksuel terror under konflikt. I rapporten bemærkes det, at der er beviser for, at der blev begået seksuel terror under 7. oktober-massakren mod Israel. En muslimsk feminist stiller spørgsmålet som burde være på alles læber: – Hvordan kan man ikke græde over voldtagne israelske kvinder?

4 overlevende kvinder giver myrdede kvinder en stemme, udover alle de myrdede babyer, børn, kvinder, ældre og mænd i kibbutzer og samfund tæt på Hamas-kontrolleret Gaza, myrdede terroristerne også over 360 festivaldeltagere ved Super Nova festival. I dokumentaren giver 4 kvinder som overlevede massakren, en stemme til de myrdede kvinder: – En kvinde skriger ikke så højt og så længe, medmindre hun har desperat brug for hjælp til ikke at blive udsat for seksuel vold. Da jeg hørte skrigene, blev jeg bange for, at jeg også ville blive voldtaget, fortæller Tali Binner som gemte sig i syv timer i en trailer.

Tali tilføjer: – Jeg hørte et par. Hun skreg mens han græd og tiggede dem om at lade hende være. Herefter hørte jeg et skud og der blev stille.

Efter flere timer turde Tali forlade sit gemmsted, hun blev mødt af et skrækkeligt syn af myrdede kvinder med tydelige tegn på voldtægt.

Raz Cohen gemte sig tæt på en kvinde som blev massevoldtaget, han fortæller: – De gjorde hvad de ville med hende. På et tidspunkt myrdede de hende og fortsatte med at voldtage hende. Jeg ville ønske, jeg kunne have hjulpet hende. Jeg ville ønske, jeg havde et våben med mig, så jeg kunne have angrebet terroristerne og forsøgt at redde hende.

Elad Avraham var sikkerhedsvagt under Super Nova festivalen, han overlevede massakren, men vil aldrig glemme synet af lig overalt udsat for ubeskrivelig bestialsk/seksuel vold og de mange ofre som var blevet maltrakteret, skriver Times of Israel.

Gidsler blev også udsat for seksuel terror, under 7. oktober-massakren blev mindst 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet af bevæbnede terrorister til Gaza. Over 200 dage senere venter 133 gidsler fortsat på at komme hjem. Det vides ikke hvor mange gidsler er i live og ingen international organisation har besøgt dem.

Amit Soussana er en meget modig kvinde, hun kæmpede mod terroristerne da de kidnappede hende og overlevede 55 dages seksuel terror i Gaza. Amit var det første offer som råbte verden op, da hun fortalte sin historie. I dokumentaren fortæller Amit: – Jeg følte mig skyldig og væmmes ved mig selv, selvom jeg ikke havde noget valg.

Agam Goldstein-Almog blev kidnappet til Gaza sammen med sin mor og to yngre brødre, efter hendes far og storesøster var blevet myrdet af terrorister i deres hjem i kibbutz Kfar Aza. Agam blev frigivet ultimo november 2023 og har siden fortalt om seksuelle overgreb og frygten for at blive voldtaget: – Halvdelen af de kidnappede piger og unge kvinder som jeg talte med, fortalte at de var blevet udsat for seksuelle og fysiske overgreb. De er stadig kidnappet.

Frygten for at skulle føde et barn efter voldtægt, prof. Itai Pessach har behandlet flere frigivede gidsler på Sheba Medical Center, han frygter at flere kvindelige gidsler i Gaza er blevet gravide af deres voldtægtsmænd og vil blive tvunget til at føde børnene.

Overvældende beviser for seksuel terror, Israels politichef Mirit Ben Mayor fortæller at der er indsamlet over 200.000 visuelle beviser og 2.000 vidneudsagn fra massakre-overlevende. Beviserne for seksuel terror er overvældende, hvilket en FN-udsending også har bekræftet.

Terroristerne har fortalt hvad de gjorde mod kvinderne, flere terrorister som deltog i massakren og voldtog kvinder, har fortalt israelske myndigheder hvad de gjorde mod deres ofre.

Med dokumentaren, interview, taler i FN og samtaler med flere verdensledere, forsøger Sandberg at råbe verden op og give de myrdede kvinder en stemme så de ikke bliver glemt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem