Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Besked til dansk jøde: – Håber du bliver massevoldtaget og får struben skåret over

I ny kampagne lanceret af Netavisen Pio, læser Daria Poliakova en "nytårshilsen" op: - Åh 2024. Jeg ønsker og inderligt håber du bliver massevoldtaget og får struben skåret over. Godt nytår. (Foto: Skærmdump, Netavisen Pio)
Unge danske jøder fortæller om et liv i undtagelsestilstand præget af eksplosiv antisemitisme.

Med hashtagget #JøderErDanske sætter Netavisen Pio i en kommende kampagne fokus på antisemitismen i Danmark, der er eksploderet siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Kampagnen starter den 7. maj, men allerede nu har de delt et klip med unge danske jøder på mediet X. I klippet fortæller de om et leve et liv i undtagelsestilstand.

Her er et uddrag fra klippet:

Du er bare en dum jøde
Elias Axel Kærhøg er medlem af Jødisk Ungdom, han fortæller: – Jeg kan helt klart mærke at der er kommet mere antisemitisme siden 7. oktober, især på sociale medier.
Da jeg fik mit bachelor bevis, lagde jeg et billede op med mig og min familie, en af kommentarerne lød at jeg også bare var en dum jøde.

Håber du bliver massevoldtaget og får struben skåret over
Daria Poliakova er 1/8 jøde og er postdoc på SDU, i klippet læser hun følgende besked op som hun modtog: Åh 2024 – Jeg ønsker og inderligt håber du bliver massevoldtaget og får struben skåret over. Godt nytår.

Voldsom stigning i antisemitismen i Danmark
Michael Rachlin er kommunikationsansvarlig hos Det Jødiske Samfund i Danmark, han fortæller: – Efter 7. oktober-massakren mod Israel, så vi en voldsom stigning i antisemitismen i Danmark.

Som jøde i Danmark skal du indtænke sikkerheden i alt hvad du laver

Jonathan Schustin er medlem af Jødisk Ungdom, han fortæller: – Det er blevet en integreret del af at være jøde i Danmark, at man altid skal indtænke sikkerheden.
Du skal tage din kalot (kippah) af, når du går udenfor.
Du skal tænke over, hvor du går rundt med Davidstjernen.

Vi ved godt, der er folk som gerne vil slå os ihjel
Elias Axel, fortæller: – Allerede fra jeg gik i syvende, var vi var godt klar over, at der var folk som gerne ville slå os ihjel.

Der har altid været antisemitisme i Danmark

Michael Rachlin tilføjer: – Lige så længe, der har været jøder i Danmark, har der også været antisemitisme.
Antisemitismen, den eksisterer.
Det er en del af vores vilkår.
Det, der bekymrer mig, er, at vi lige nu ser, at der er så mange som prøver at distancere sig fra et helt almindeligt jødisk liv – eller den formidling, der er af jødisk liv.
For eksempel på Dansk Jødisk Museum.
Der er skoleklasser, der aflyser deres besøg.
Der er skoleklasser, der aflyser foredrag om Holocaust.
Mange har oplevet, at man tog stilling til mellemøstkonflikten ved at gå ind og se en helt almindelig historie om 400 års jødisk liv.

Jeg håber der er jødisk liv i Danmark om 100 år
Daniel Boborow er formand for Jødisk Ungdom, han fortæller: – Jeg håber da, at der stadig om 100 år er en jødisk menighed i Danmark og en jødisk ungsdomsorganisation.
Hvis antisemitismen vokser som den gør nu, så kan det godt være, at det ikke er sådan, men nu må vi se


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem