Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Terrorkrigen mod Israel er en forsmag på to-statsløsningen

Venner og familie græder under begravelsen af ​​Tadasa Tashume Ben Ma'ade den 27. nov 2022. Tadese bukkede under for sine kvæstelser efter han blev kritisk såret i bombeangrebet. (Foto: Flash90)
- Det internationale samfund holder fast i to-statsløsningen selvom den kun vil bringe mere vold og terror med sig, skriver Jonathan Tobin.

MIFF følger terrorkrigen mod Israel tæt – det gør de danske– og internationale medier ikke og når de gør, er deres dækning både ukorrekt og ofte anti-israelsk.

Læg dertil at EU finansiere anti-israelske propaganda-rejser for journalister til de palæstinensiske selvstyreområder. Det er ikke uden grund veteran journalist Steffen Jensen har udtalt at han fortryder, at han ikke tog kampen om med redaktionerne overdet falske billede de skabte om Mellemøsten og Israel.

Det er med god grund MIFFs daglige leder Conrad Myrland har skrevet bogen ‘Det falske billede af Israel’ – du kan købe bogen her.

Den 5. juli skrev Jonathan S. Tobin, der er chefredaktør for JNS (Jewish News Syndicate), bidrager til The Federalist, klummeskribent for Newsweek og forfatter til andre publikationer om hvad Israel kan se frem til, hvis to-statsløsningen bliver til noget:

Den internationale reaktion på terrorkrigen mod Israel og Israels anti-terroroperation i PA-kontrolleret Jenin for at fjerne terrorinfrastrukturen og terrortruslen fra de palæstinensiske terrorgrupper, som står bag terrorbølgen, der koster mange israelske liv, var både forudsigelig og deprimerende. Biden-administrationen nævnte noget om at Israel har ret til at forsvare sig selv, men ser vi på tonen i de internationale medier og fra det internationale samfund, var det den sædvanlige mantra om “voldscyklus” og bekymringer om at to-statsløsningen ikke ses i horisonten.

Israels anti-terroroperation i Jenin løser desværre ikke terrorkrigen og terrorgrupperne vil slå til igen. Terrorkrigen mod Israel er en forsmag på, hvordan virkeligheden vil se ud med en to-statsløsning, skriver Tobin

Byen Jenin i Judæa og Samaria som hører under de palæstinensiske myndigheder (PA) er ved at blive et mini-Gaza – en by hvor PA’s sikkerhedsstyrker og Israels forsvarshær (IDF) ikke kan gå ind. Jenin er blevet en terrorrede domineret af de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). I modsætning til Hamas-kontrolleret Gaza kan Israels forsvarshær (IDF) fortsat rykke ind i Jenin for at fjerne terrortrusler. Under Israels seneste anti-terroroperation i Jenin, formåede IDF at undgå civile tab – kun terrorister blev dræbt under operationen som var den største i 20 år. Det er en yderst svær opgave at undgå civile tab. Især i en tætbefolket by som Jenin, hvor terroristerne gemmer sig blandt indbyggerne. Alligevel er Israel blevet udsat for massiv kritik i internationale medier og af FN.

Glem alt om at terrorgrupperne ikke vil genopbygge deres terrorinfrastruktur eller at PA under ledelse af Fatah og Mahmoud Abbas vil bekæmpe terrorgrupperne. PA er jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne, forpligtet at sørge for sikkerheden i deres selvstyreområder, men PA lever ikke op til deres forpligtelser – tværtimod støtter Fatah (Fatah kontrollerer PA) helt åbent terror mod Israel, samtidig med de nyder milliarder af danske skattekroner i pengekassen.

Det siger sig selv at Israel med en to-statsløsning, vil ende med et stort Gaza i Judæa og Samaria (Vestbredden). Gaza er et godt eksempel på, hvor galt det kan gå – Israel trak sig helt ud af enklaven i 2005, i 2007 begik Hamas et blodigt kup mod Fatah og har siden haft den fulde kontrol. Som “tak” for at trække sig ud af enklaven, har Israel fået endnu en terrorfront som truer hele landet med raketangreb og terror.

I teorien er to stater for to folk en god løsning, men alle arabiske/palæstinensiske ledere har afvist alle forslag om at få en stat siden 1937 og alle meningsmålinger viser et overvælgende flertal af den palæstinensiske befolkning støtter terror mod israelere, ikke støtter fredelig sameksistens med Israel og ikke ønsker en to-statsløsning.

Når det internationale samfund kalder terrorkrigen mod Israel for en “voldsspiral”, lægges ansvaret udelukkende på Israel, imens kan palæstinensisk terror frit få lov til at skylle ind over Israel og koste israelske liv. Det internationale samfund bruger også israelske bosættelser i Judæa og Samaria, som undskyldning for palæstinensisk terror. Faktum er at Israel i 1967 blev tvunget til at forsvare sig mod angreb fra arabiske nabolande. Efter Israel vandt Seksdageskrigen kom store landområder under deres kontrol og etablerede bosættelser der. Det internationale samfund anklager Israel for at bosættelserne er ulovlige, et brud på folkeretten og største hindring for fred mellem israelere og palæstinensere. Faktum er bosættelserne IKKE er ulovlige jf. folkeretten. Fakta på jorden viser at bosættelserne IKKE er største hindring for fred. Læg dertil at bosættelserne kun udgør 2,7% af arealet.

Terrorkrigen mod Israel sker i hele landet – inkl. Israels hovedstad Jerusalem, Tel Aviv og andre dele af landet, der alle er anerkendt af det internationale samfund som en del af den jødiske stat, understreger Tobin.

Diskursen om konflikten forbliver fastslåst med palæstinenserne som ofre og Israel som forbryderen. Palæstinenserne beskrives som et undertrykt folk, der undertrykkes af “hvide” Israel.

Medierne er en del propaganda-maskinen – her er nogle eksempler: BBC-journalist sagde under interview med Israels tidligere premierminister Naftali Bennett: “Israelske styrker er glade for at dræbe børn”.

Christiane Amanpour på CNN kaldte brutalt terroragreb som kostede israelsk mor og hendes døtre livet for et «shootout».

Ekstra Bladet omskrev dækning af terrorangreb mod Israel på mindedagen på faldne soldater, hvor en palæstinensisk terrorist kørte ind i folk ved et marked i Jerusalem – det var ikke uden grund MIFF beskrev Ekstra Bladets som tåkrummende læsning.

DR som vi alle er med til at finansiere via skatten, viser også igen og igen at de ikke vægter en afbalanceret Israel-dækning.

MIFF har gentagende gange taget pulsen på dansk Israel-dækning og det er tydeligt at de ikke ændre deres anti-israelske dækning, uanset hvor mange terrorangreb den jødiske stat udsættes for.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, er antizionisme og antisemitisme det samme. Og historien har vist at der ikke er kommet fred af israelsk tilbagetrækning – Israels tilbagetrækning fra Gaza i 2005 resulterede i mere terror mod Israel – ikke mere fred eller stabilitet. Det samme skete efter Oslo-aftalerne som gav palæstinenserne selvstyre i Område A & B i Judæa og Samaria. Mens EU, Danmark, USA og den arabiske verden i årtier har pumpet milliarder af dollars i PA’s pengekasse, misbrugte PA astronomiske beløb på jihad-skolepensum, opildning til terror og udbetalte kæmpe terrorlønninger til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. Terrorangrebene mod Israel blev intensiveret. En opgørelse for 2022 viste at antallet af israelske terrorofre var det højeste siden 2008. IDF’s seneste opgørelse viser at 52 israelere betalte med livet for palæstinensisk terror fra juni 2022 til juni 2023. Heraf kostede terrorangreb fra PA-kontrolleret Jenin 15 israelere livet. Virkeligheden på jorden viser at palæstinenserne holder fast i fantasien om at Israel vil forsvinde.

Tobin understreger at Biden administrationen har begået mange fejl, men samtidig glæder sig over, at Biden endnu ikke er kommet med en fredsplan i Mellemøsten (to-statsløsning). Desværre har Biden rullet Trump administrationens politik tilbage om at kræve palæstinenserne acceptere, at Israel er kommet for at blive. Dermed har Biden blot forstærket arabisk uforsonlighed, så det kan ikke undre at terrorkrigen mod Israel er eskaleret.

Især Bidens seneste beslutning om at stoppe for samarbejdet inden for videnskab og teknologi med israelske institutioner i Judæa og Samaria, vil opildne til mere terror mod Israel. Biden administrationens boykot-lignende politik over for Israel, sender et signal til terrorgrupperne om, at de har grønt lys til at optrappe terrorkrigen mod den jødiske stat, skriver Tobin.

Det internationale samfund ignorerer fakta når de ser israelske og palæstinensiske handlinger som lige forkerte. Palæstinensiske terrorgrupper har som erklæret mål at udslette Israel og ser israelske børn, kvinder og mænd som legitime terrormål. Israel har som alle andre lande, ret og pligt til at beskytte og forsvare sin befolkning mod terrorgruppernes mål om at dræbe israelere.

Det vil være en katastrofe hvis IDF i fremtiden ikke vil kunne gå ind i byer som Jenin for at rydde op, når Abbas ikke kan eller vil gøre det. Bliver Jenin som Gaza, vil det være en farlig terrortrussel mod Israel.

Ingen er tjent med at støtte terror og terror er ikke Israels problem, det er verdens problem. Israel står i forvejen over for flere fronter – Gaza, Libanon og Syrien. I stedet for at støtte Israel i at eliminere terrortruslen fra byer som Jenin og stille krav til Abbas om, at han stopper terrortruslen, der udgår fra hans byer, har terrorgrupper som Hamas og PIJ haft kronede dage i flere PA-kontrollerede byer. Terrorgrupperne skal bekæmpes – ikke styrkes. To-statsløsningen vil således ikke bringe mere fred – tværtimod.

Rigtig mange i Vesten har svært ved at forstå, at palæstinensisk uforsonlighed og afvisning af Israels ret til at eksistere, er en del af deres religion og kultur. For Israel er terror og krig ikke en teoretisk mulighed, det er en del af hverdagen og det vil det altid være. Det bedste alle Israel-venner kan gøre er, at støtte Israel.

Israel er ikke problemet i Mellemøsten – Israel er løsningen. Se blot på Abraham-aftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i 2020. Abraham-aftalerne har transformeret regionen og skabt samarbejde på tværs af grænser, ingen troede var muligt. Desværre sagde de palæstinensiske ledere nej til at blive en del af aftalerne og intet tyder på de vil sige ja til en to-statsløsning med to stater til to folk. Vi kan kun håbe på at palæstinenserne på et tidspunkt vil indse, at samarbejde frem for terror er vejen frem for dem, slutter Tobin.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem