Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU: Al antisemitisme skal fjernes fra palæstinensiske skolebøger

Arik Agassi, forskningsleder i IMPACT-se, viser nogle af de palæstinensiske skolebøger som fremmer jihad og modarbejder fred. (Foto: IMPACT-se)
Et stigende flertal i Europa-Parlamentet er mere kritisk over for de palæstinensiske myndigheders jihad-skolepensum.

Så vidt vides, betaler danske skatteydere fortsat til de palæstinensiske myndigheders (PA) jihad skolepensum som oplærer skolebørn i at ofre livet som terrorister. Samtidig vokser modstanden mod PA’s forgiftning af børns hjerner.

Den 10. maj vedtog et stort flertal i EU-parlamentet deres hidtil kraftigste fordømmelse af PA’s jihad-skolepensum: – Vi fordømmer at det problematiske og hadefulde indhold i palæstinensiske skolebøger og studiehæfter fortsat ikke er blevet fjernet. Vi understreger at uddannelse og elevers adgang til fredelige og objektive skolebøger er afgørende, især med tanke på det stigende antal teenaghere involverer i terrorangreb, skriver EU-parlamentet i deres udtalelse. 

I 2022 kom EU med lignende fordømmelse – i år er flertallet, der støtter resolutionen, steget fra 357 til 421. I 2022 stemte 259 imod, mens 24 undlod at stemme, i år var der kun 151 som stemte imod og 5 som undlod at stemme.

I udtalelsen kræver EU desuden at: «al antisemitisk indhold» og «eksempler på opildning til had og vold» fjernes. De europæiske folkevalgte kræver at EU-kommissionen holder øje med at de palæstinensiske myndigheder «hurtigt ændre hele deres skolepensum».

– For første gang trækker en EU-resolution, en direkte linje mellem indholdet i de palæstinensiske myndigheders skolebøger, som EU finansierer, og den nuværende palæstinensiske terror mod Israel – især terrorangreb udført af unge, skriver IMPACT-se i deres pressemeddelelse 10 maj. IMPACT-se er et internationalt anerkendt forskningsinstitut, der gennemgår i flere lande, for at se om de opfylder UNESCO-standard.

Tidligere har EU-resolutioner mod de palæstinensiske myndigheders skolebøger krævet, at opildning til vold fjernes. For første gang kræver EU eksplicit, at antisemitismen skal fjernes. I resolutionsteksten er også en trussel om at tilbageholde bistand til det palæstinensiske selvstyre, hvis skolebøgerne ikke forbedres.

Her ses resolutionsteksten vedtaget af EU-parlamentet 10. maj 2023.

Mere baggrund om de palæstinensiske skolebøger

I 2019 oversatte MIFF 44 eksempler i de palæstinensiske skolebøger som Danmark er med til at finansiere. Eksemplerne viste at palæstinensiske skolebørn oplæres i had, opildning til terror og opfordres til at ofre deres liv som selvmordsterrorister.

I 2019 hjalp MIFF IMPACT-se med at få de norske politikere til at indse, at skærpet tilsyn/stop for pengestrømmen til PA er nødvendig. Danmark fortsatte med at betale til PA-skolebøger.

EU har gentagende gange krævet at PA fjerne had og opfordringer til terror fra deres skolebøger, men det skete ikke – se eksempler fra 2020-2021 og 2022.

I 2021 udtalte daværende udenrigsminister Kofod at dansk bistand ikke skal gå til de palæstinensiske myndigheders (PA) jihad-skolepensum og at Danmark støtter EU’s holdning om at misbrug af international bistand må stoppe.

PLO udtalte i 2021 at ingen skulle blande sig i indholdet af deres skolebøger.

I 2022 spurgte Søren Gade, der var EU-parlamentariker, om EU havde sikret sig at PA havde fjernet had fra deres skolebøger, inden bistand til skolebøgerne var blevet genoptaget.

Alligevel fortsatte danske skattekroner med at finansiere PA’s skolebøger.

Vil Danmark mon ændrer kurs nu? At dømme efter de seneste EU-meldinger, er der håb om at forgiftningen af palæstinensiske skolebørn vil stoppe efter mange års misbrug:

Oliver Varhelyi som er EU-kommissær for naboskabspolitik og udvidelse, Tweetede den 12. maj at der skal være nul tolerance for oplæring i had og vold i PA-skolepensum:

Den svenske EU-parlamentariker David Lega er også blandt dem som støtter et stop for bistand til PA’s jihad-skolepensum:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem