Udenrigsminister Kofod: – Dansk bistand skal ikke gå til PAs jihad pensum

- Regeringen støtter EU-Kommissionens brug af rapporten i fremadrettet engagement med det palæstinensiske selvstyre (PA) om palæstinensisk undervisningsmateriale, skriver Udenrigsminister Jeppe Kofod blandt andet.
Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S) (Foto: Socialdemokratiet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 14. juni skrev MIFF opfølgning på det tyske magasin Bilds publicering af noget af indholdet i en EU-rapport som bekræfter at palæstinensiske skolebøger indeholder jødehad og opfordrer til vold – læs MIFFs artikel om sagen HER.

– Palæstinensiske børn oplæres i antisemitisk agitation og opfordring til vold – finansieret af EU inkl. Danmark, skrev Bild.

Stigende kritik over EU-kommissionens beslutning om at holde rapporten hemmelig, tvang dem til slut til at offentliggøre rapporten som bekræfter hvad IMPACT-se og MIFF igennem flere år havde advaret om: Palæstinensiske børn oplæres i at blive terrorister og ofre livet i hellig krig. I 2019 oversatte MIFF 44 eksempler til norsk og dansk, taget fra de palæstinensiske myndigheders skolepesnum (PA) for at vise hvad Danmark sammen med EU og Norge er med til at finansiere – se oversættelse HER.

I 2019 hjalp MIFF IMPACT-se med at få de norske politikere til at indse, at skærpet tilsyn/stop for pengestrømmen til PA er nødvendig.

December 2019 kunne MIFF berette at skandalen med international finansiering af PAs jihad pensum, havde skabt debat i Norge –også i norske medier. I Danmark var der ingen debat eller interesse i at stoppe dansk finansiering af PAs jihad pensum.

Det er på tide vi gør det samme i Danmark, skrev MIFF i 2019. Danskerne har krav på at vide, hvad pengene går til, hvem der holder øje med hvad de bruges til, om Danmark når sine målsætninger med bistanden og hvilke konsekvenser det har, hvis midlerne ikke bruges som aftalt. Det giver ikke mening at norsk eller dansk bistand fremmer terror frem for fred. Kan PA ikke leve op til kravet om, at vores bistand kun går til gode formål og IKKE direkte eller indirekte støtter terror – skal pengekassen smækkes i, skrev MIFF blandt andet i 2019. MIFF fik i 2019 oplyst af Udenrigsministeriets pressevagt at Danmark i perioden 2016-2020 havde givet 445 millioner kroner til PA. Læs mere HER.

Den 10. december 2019 skrev MIFF blandt andet: MIFFs pres på politikerne i Norge har båret frugt – nu mangler vi at få de danske politikere på banen. MIFFs langsigtede informationsarbejde har efter flere år endelig båret frugt i Norge – nu mangler vi at få de danske politikere på banen.

De seneste år har MIFF stillet tydelige krav til regeringen og de politiske partier i det norske Storting:

Norge skal presse PA til at afvikle deres belønningssystem for dømte terrorister

Norge skal presse PA til at stoppe indoktrinering til had og hyldest af drab på civile i skolerne og på officielle medier

«Konstruktiv dialog» med palæstinenserne har ikke resulteret i en positiv ændring – tværtimod. Palæstinenserne må opleve økonomisk pres, har MIFF understreget i en række artikler, medieudspil og møder med norske politikere, læs mere HER.

De palæstinensiske myndigheders reaktion på norsk PA-nedskæring kom promte. Den 18. december 2019 skrev MIFF: Den palæstinensiske premierminister nægter at bøje af for norsk pres. Mohammad Shtayyeh vil fortsætte udbetaling af belønning til terrorister og hadundervisning i skolen, selv om Norge har skåret i bistanden. Læs HER.

Er Danmark mon ved at vågne op til realiteterne???
Den 5. maj var der en stor debat i Folketinget om hvorvidt Danmark skulle stoppe for dansk PA-bistand som en konsekvens af de utallige sager om PA misbrug af midler til eksempelvis terrorbelønning af dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden – læs HER. Under debatten blev MIFFs information om misbrug af dansk bistand fremhævet. Se folketingsdebatten HER.

Den 11. juni stillede Medlem af Folketinget, Morten Messerschmidt (DF) nedenstående spørgsmål til Udenrigsminister Jeppe Kofod (S):

Link til spm. & svar: https://www.ft.dk/samling/20201/spoergsmaal/s1630/index.htm

Den 21. juni svarede Udenrigsminister Kofod følgende:

Link til spm. & svar: https://www.ft.dk/samling/20201/spoergsmaal/s1630/index.htm

MIFF hilser Udenrigsministerens svar velkommen – men der er lang vej endnu
Danmarks og EUs officielle politik er en to-statsløsning hvor Israel og en eventuel fremtidig palæstinensisk stat kan leve side om side i fred. Dansk- og EU politik bør således også afspejle sig i praksis når det gælder PA-bistand. Danmark har nu igennem flere år betalt milliarder af danske skattekroner til PA som ikke er kommet palæstinenserne til gode, men derimod er blevet misbrugt til opildning til terror og terrorstøtte. Eksempelvis går dansk bistand fortsat til terrorbelønning af dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. Læs HER.

Dansk bistand er fortsat også med til at finansiere PAs “løn” til terrorister og deres familier som blev fremhævet under Folketingets debat sidste måned. Se PAs “lønskala” her:

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er PMW-1024x671.png
Skærmdump: https://palwatch.org/

Stigende PA-kritik i det palæstinensiske samfund
Også i det palæstinensiske samfund er der stigende kritik af de palæstinensiske myndigheders voldsomme korruption og overtrædelse af basale menneskerettigheder. PA beskyldes blandt andet for at have myrdet Nizar Banat som var kendt som en skarp kritiker af den palæstinensiske ledelse og var blevet arresteret gentagende gange af palæstinensiske sikkerhedsstyrker efter han havde opfordret EU til at stoppe pengestrømmen til PA og krævet en undersøgelse af hvordan PA «sløser med de europæiske skatteyderes penge». Læs HER.

Flere og flere palæstinensere kræver at PAs præsident Mahmoud Abbas går af, alligevel har EU, inkl. Danmark netop givet PA et lån på 3 milliarder kroner. Læs HER.

Det er på tide at PAs misbrug af dansk bistand får konsekvenser. Tror du de mange skandaler omkring PAs misbrug af dansk bistand vil få konsekvenser? Skriv dit svar i kommentarfeltet.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHer rekrutteres palæstinensiske børn til næste krig mod Israel
Næste artikelHvor mange palæstinensere blev dræbt af Hamas’ fejlskudte raketter?
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise