EU-rapport bekræfter at palæstinensiske skolebøger indeholder antisemitisme og opildning til vold

- Palæstinensiske børn oplæres i antisemitisk agitation og opildning til vold - finansieret af EU, skriver det tyske magasin Bild. Og finansieret af Danmark, kan vi tilføje.
Arik Agassi, forskningsleder i IMPACT-se, viser nogle af de palæstinensiske skolebøger som fremmer jihad og motarbejder fred. (Foto: IMPACT-se)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

De palæstinensiske skolebøger som blev taget i brug i skoleåret 2019-2020 var meget mere ekstreme end tidligere. Vold, martyrdød og jihad er tema gennem alle tolv år i palæstinensisk grundskole, skrev MIFF 9. oktober 2019 – læs HER. Vi oversatte også 44 eksempler som dokumenterede det – se HER.

Efter MIFF og IMPACT-se fremlagde informationen for partierne i det norske Storting, blev norsk bistand til palæstinensisk uddannelse tilbageholdt mens en EU-bestilt rapport fra det tyske Georg-Eckert Institute (GEI) for International Textbook Research blev udarbejdet – læs HER. Norske diplomater forsøgte at bruge «konstruktiv dialog» med de palæstinensiske myndigheder, men skolebøgerne for skoleåret 2020-2021 blev ikke bedre – læs HER og HER. Pensumændringerne var minimale – skolepensummet blev faktisk til dels værre – læs HER.

GEI-rapporten har været meget forsinket. I juni 2020 skrev Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide at GEI “forventer at være færdig med slutrapporten i november/december 2020”. En gang i løbet af de seneste måneder er rapporten blevet afsluttet, men EU-kommissionen har ikke gjort informationen tilgængelig for offentligheden. Det norske udenrigsministerium har heller ikke fremlagt sagen for Stortinget. Først nu, et år senere, begynder indholdet i rapporten at lække. Det tyske magasin Bild var den første avis som gengav indholdet i rapporten 8. juni.

Arbejdet med rapporten om palæstinensiske skolebøger har stået på siden 2019, men EU-kommissionen holder den fortsat bag lås og slå, skriver Bild. Avisen har læst hele rapporten, og konkluderer i overskriften: “Palæstinensiske skolebøger opildner børn til vold og jødehad.”

– Palæstinensiske børn oplæres i antisemitisk agitation og opildning til vold – finansieret af EU, fortsætter Bild. Og finansieret af Danmark og Norge, kan vi tilføje.

GEI har gennemgået 156 palæstinensiske skolebøger og 16 lærervejledninger. Rapporten er på knap 200 sider skriver Bild. Rapporten peger på mange af de problematiske eksempler som MIFF tidligere har fremhævet, som for eksempel hæder af terrorister, brug af fortællinger fra islams første tid til at opflamme had mod jøder og at Israel er slettet fra kortet.

Den israelske side fremstilles i de palæstinensiske skolebøger som homogen og kollektivt voldelig, israelere optræder sjældent som individer og når de gør, er det kun som repræsentanter af negativt fremstillet grupper som bosættere og soldater, opsummerer Bild fra rapporten.

IMPACT-se har også set en kopi af rapporten – GEI-rapporten er en kraftig dom over de palæstinensiske selvstyremyndigheders (PA) systematiske og målbevidste brug af antisemitisme, had og opildning til vold i skolebøgerne. Der er fortsat en del problematisk indhold i skolebøgerne som forskerne [hos GEI, på foranledning af EU] enten har ignoreret over eller undladt at oversætte. Men selv med forskernes mildest talt bizarre metoder, bekræfter rapporten det som IMPACT-se har dokumenteret i fem år, skriver instituttet i en pressemeddelelse 9. juni – læs HER.

Her gengiver vi blot lidt af det som IMPACT-se har gengivet fra GEI-rapporten:

GEI skriver om et kapitel i en skolebog at det “sender et budskab om at jøderne kollektivt er farlige og forræderiske, og dæmoniserer dem. Det skaber en følelse af had mod jøder og (…) må karakteriseres som antisemitisk.”

GEI-rapporten bekræfter at indhold om fredsaftaler, forhandlinger og fredsforslag som tidligere var en del af det palæstinensiske skolepensum er fjernet.

GEI skriver at de palæstinensiske skolebøger “indeholder følelsesladede fremstillinger af israelsk vold som dehumaniserer den israelske fjende”.

MIFF har igennem flere år haft en klar forventning til skiftende norske regeringer: Norge skal presse PA til stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og offisielle medier. 

MIFF har også en forventning om at den danske regering vil presse PA til at stoppe indoktrinering til had og hyldest af drab på civile i skole og officielle medier. Se nogle af de mange eksempler på hvordan PA opildner til terrorangreb mod israelere og PAs terrorbelønning af dømte terrorister med israelske børn, kvinder og mænd på samvittigheden.

Den 5. maj var der en større debat i Folketinget for og imod dansk bistand til de palæstinensiske selvstyremyndigheder. MIFFs information om hvordan PA misbruger dansk bistand blev fremhævet under debatten – se debatten HER.

Vi håber EU-rapporten vil føre til at MIFFs krav vil blive taget mere alvorligt.

Om IMPACT-se: IMPACT-se er en forskningsinstitut som overvåger og analyserer indholdet i skolebøger verden over. IMPACT-se anvender internationale standarder for fred og tolerance jf. UNESCOs erklæringer og resolutioner – læs mere om instituttet HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIDF: Mediehuset som blev bombet blev brugt til at forstyrre Iron Dome
Næste artikelNRK publicerede MIFFs svar til hjælpeorganisationerne som ensidigt kritiserede Israel
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise