Search
(Attribution-NonCommercial-NoDerivatives CreativeCommons licenses creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).
De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident i EU-Parlamentet, 23. juni, 2016 (Foto: "© European Union 2016 - European Parliament")

Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner

Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Den 24. juni kunne MIFF berette at De palæstinensiske myndigheder (PA) igennem længere tid har slået hårdt og brutalt ned på PA-modstandere og kritiske stemmer.

Den kendte palæstinensiske aktivist Nizar Banat døde da han blev arresteret af de palæstinensiske selvstyremyndigheders sikkerhedsstyrkers (PA), skrev MIFF blandt andet – læs HER.

Banat var kendt som en skarp kritiker af den palæstinensiske ledelse og var blevet arresteret gentagende gange af palæstinensiske sikkerhedsstyrker efter han havde opfordret EU til at stoppe pengestrømmen til PA og krævet en undersøgelse af hvordan PA «sløser med de europæiske skatteyderes penge».

Alene Danmark giver PA mindst 200 millioner kroner årligt. MIFF har igennem flere år gjort opmærksom på det massive PA-misbrug af dansk bistand. Efter det i 2020 blandt andet kom frem at PA havde brugt mindst 1 milliard kroner i at udbetale terrorløn til dømte terrorister som havde myrdet israelere i terrorangreb, kom fortsat dansk PA-bistand primo maj 2021 på Folketingets dagsorden, her blev MIFFs information fremhævet.Læs om debatten HER.

Se Folketingsdebatten her:

Læs MIFFs artikler om hvordan PA misbruger dansk skattebetalt bistand HER.

Se PAs “lønskala” til terrorister og deres familier – du er med til at betale “lønnen”:

(Foto: Skærmdump, kilde: palwatch.org)

Abbas, 85, blev valgt som PAs præsident for en fireårig periode i 2005, men sidder fortsat på posten…

Banat var en stærk PA-kritiker og var kandidat for «Friheds- og værdighedspartiet» ved det palæstinensiske valg som skulle være afholdt 22. maj. Valget blev aflyst af PAs præsident Mahmoud Abbas – læs mere HER.

Siden 2007 har “Palæstina” de-facto været delt i to. Gaza-striben har til sammen omkring to millioner indbyggere, Judæa og Samaria (Vestbredden) omkring tre millioner. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza-striben, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden). “Palæstina” har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. “Palæstina” opfylder således ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER. Mahmoud Abbas er som som sagt PAs præsident.

Aflysning af valget har skabt vrede i det palæstinensiske samfund og medført at PA nu slår ned med fornyet styrke mod enhver opposition eller kritisk stemme.

Banats familie fortæller at han blev slået under arrestationen af PAs sikkerhedsstyrker. En palæstinensisk menneskerettighedsorganisation, fortæller at en obduktion viser at Banat ikke døde “en unaturlig død.” Skriver avisen Israel Hayom.

Nu koger Ramallahs gader med hundredvis af demonstranter som protesterer mod PA.

Demonstranterne råbte blandt andet: “Abbas, du er ikke en af ​​os, tag dine hunde og gå. Abbas er en spion, folket ønsker, at regimet falder.”

Palæstinenserne ser i stigende grad PA som årligt får milliarder af kroner i international bistand som korrupt og autokratisk. Allerede i 1997 pegede flere internationale menneskerettighedsorganisationer på voldsom PA-korruption, alligevel fortsætter international bistand med at strømme i PAs pengekasse – også fra Danmark.

Se nogle af MIFFs tidligere artikler om PAs korruption og undertrykkelse af palæstinenserne:
Læs: Palæstinensere til israelsk journalist: – PA er ligeglade med deres ansvar for at vaccinere os. – Tror du jeg ville gå i flere timer for at arbejde i Israel hvis de palæstinensiske myndigheder (PA) sørgede for os? Alle i PA tænker kun på penge. Vores premierminister tjener over 70.000 kroner om måneden. Han kan sagtens forsørge sin familie, siger en palæstinenser til israelsk journalist.

Læs: Palæstinensere angiveligt arresteret af PA for at støtte israelsk suverænitet på israelsk TV. Ifølge israelsk journalist er mindst 6 palæstinensere blevet arresteret af de palæstinensiske myndigheder (PA) for at ytre deres støtte til Israels plan for Vestbredden.

Læs: Forfølgelsen af de kristne i de palæstinensiske selvstyreområder. Kristendommen er ved at forsvinde fra området hvor den opstod.

Læs: Bruger palæstinensiske skattepenge på kompensation til palæstinensiske torturofre. Israelsk ret har afgjort at palæstinensere udsat for tortur af de palæstinensiske myndigheder (PA) skal have erstatning.

Læs: Journalist fik sparket fra AP efter han kritiserede de palæstinensiske myndigheder. Palæstinensiske sikkerhedsstyrker har angivetligt truet med at få journalisten fyret.

Læs: Palæstinensiske myndigheder lukker snesevis af Abbas-kritiske hjemmesider. Ytringsfriheden får dårligere kår i de palæstinensiske selvstyreområder.

Læs: PA belønner terrorister – mangler penge til at vaccinere palæstinenserne. Ifølge Verdensbanken mangler de palæstinensiske myndigheder (PA) 200 millioner kroner til vaccineprogram. I 2020 gav PA mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister – du var med til at betale via dansk bistand. Nu vil PA have flere penge til at vaccinere palæstinenserne i deres selvstyreområder.

Læs: PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er. Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP’er og Jordans kongefamilie.

Læs: PAs kategoriske NEJ til samarbejde med Israel koster palæstinensiske patienter livet. De palæstinensiske myndigheders (PA) kategoriske NEJ til samarbejde og hjælp fra Israel kræver palæstinensiske liv.

Voldelig PA anholdelse
Banats fætter, Mohammed som var vidne til Nizars anholdelse, fortæller at en gruppe maskerede mænd brød ind i Nizars hjem og sprøjtede alle med peberspray.

– De slog Nizar på hoved og krop med stave. De identificerede sig ikke, og vi kunne se hvem de var. De arresterede Nizar og forsvandt, fortalte Mohammed til The Associated Press.

USA, EU og FN opfordrer til at en efterforskning iværksættes. PAs premierminister Mohammad Shtayyeh har udtalt at der oprettes et efterforskningsudvalg.

Dr. Samir Abu Zaarour, retsmedicinsk patolog for den uafhængige menneskerettighedskommission, deltog i obduktionen. Han udtaler at Banat døde en “unaturlig” død og udelukker hjerteanfald eller slagtilfælde. De endelige resultater kræver yderligere tests. Billeder af Banat frigivet af familien, viser blå mærker på hoved og ben.

Palæstinensiske sikkerhedsstyrker affyrede tåregas mod demonstranter og slog folk med stave.

Tahani Mustafa, analytiker hos Crisis Group, en international tænketank, sagde, at der har været “stigende undertrykkelse”, siden PA blev sat ud på et sidespor og latterliggjort af især den iransk støttet terrorgruppe Hamas under den seneste Gaza-krig, hvor terrorgrupperne Hamas og Islamisk Jihad i Gaza angreb Israels civilbefolkning med mere end 4.300 raketter i løbet af 11 dage (læs om raketangrebene mod Israel HER). “På nuværende tidspunkt har PA ikke råd til kritik,” siger Mustafa.

Mustafa tilføjer at det er på tide, at det internationale samfund som har trænet og udstyret palæstinensiske sikkerhedsstyrker, “påtager sig sit ansvar”, lægger pres på PA og kræver forandring.

Primo ​​maj affyrede bevæbnede mænd skud, bedøvelsesgranater og tåregas mod Nizar Banats hjem nær byen Hebron i Judæa og Samaria (Vestbredden) mens Banats kone kone og børn var i hjemmet. Banat beskyldte PAs præsident Abbas’ Fatah-parti, som dominerer PAs sikkerhedsstyrker for at stå bag angrebet.

– Europæerne skal vide, at de indirekte er med til at finansiere det her. De skyder med deres våben mod luften under Fatah-festligheder, de skyder med deres våben mod luften, når Fatah-ledere kæmper mod hinanden, og de skyder med deres våben mod folk som er imod Fatah, sagde Banat i maj i et interview til Associated Press fra et hemmeligt opholdssted.

EUs delegation for palæstinenserne Tweetede at de var “chokerede og bedrøvet” over Banats død og opfordrede til en “fuldstændig, uafhængig og gennemsigtig efterforskning.” FNs udsending i Mellemøsten, Tor Wennesland, Tweetede, at “gerningsmændene skal bringes for retten.”

USAs udenrigsministerium udtrykte: “alvorlige bekymring over de palæstinensiske myndigheders begrænsninger af palæstinensernes udøvelse af ytringsfrihed og chikane af civilsamfundsaktivister og organisationer.”

Tidligere på ugen tilbageholdt de palæstinensiske sikkerhedsstyrker en fremtrædende aktivist og holdt ham natten over, efter at han havde kritiseret PA’s anholdelse af en anden person på sociale medier. Issa Amro er en åbenlyst kritiker af både Israel og PA og er tidligere blevet tilbageholdt af begge.

– Jeg føler at mit liv er i fare som Nizar Banat. Jeg føler ikke, at der er nogen, der kan beskytte mig mod angreb fra lovløse tilknyttet sikkerhedsmyndighederne. Desværre er der en tilstand af sikkerhedskaos siden PA-valget blev aflyst af præsident Abbas, siger Issa Amro

Seneste meningsmåling blandt palæstinenserne viser faldende støtte til Abbas efter han aflyste det første valg i 15 år, efter det så ud til at hans Fatah-parti ville lide endnu et ydmygende nederlag for terrorgruppen Hamas som tog kontrollen over Gaza fra Abbas ‘styrker i 2007 efter dødelige sammenstød mellem parterne. Læs den seneste meningsmåling HER.

EU har igennem årene givet flere milliarder kroner i direkte bistand til PA. Tidligere på ugen underskrev EU aftale om at give PA og palæstinensiske banker omkring 3 milliarder kroner i lån.

Mustafa påpeger at den slags initiativer er “utroligt ineffektive” hvis ikke USA presser på for politisk fornyelse som giver palæstinenserne mulighed for at vælge deres egne ledere.

– Fredsprocessen vil ikke blive accepteret af flertallet af palæstinensere, hvis det sker på vegne af en lille gruppe udvalgte personer, som palæstinenserne ikke mener repræsenterer dem og som kun handler i egen interesse, hvilket er hvad vi ser nu, understreger Mustafa.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp