Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

PA belønner terrorister – mangler penge til at vaccinere palæstinenserne

Her ses de første Corona-vacciner i Gazastriben. Vil de gå til sundhedspersonalet eller Hamas? (Foto: Twitter)
Ifølge Verdensbanken mangler de palæstinensiske myndigheder (PA) 200 millioner kroner til vaccineprogram. I 2020 gav PA mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister - du var med til at betale via dansk bistand. Nu vil PA have flere penge til at vaccinere palæstinenserne i deres selvstyreområder.

Corona-vaccinering af palæstinenserne i Gaza er så småt begyndt. Mandag blev vacciner doneret af Rusland og Emiraterne leveret, det skete forud for et internationalt online-donormøde i dag hvor finansiering af palæstinensernes vaccineprogram drøftes, skriver avisen Jerusalem Post.

Gaza har siden 2007 været under terrorgruppen Hamas’ kontrol. Ifølge embedsmænd i enklaven med omkring 2 mio. indbyggere, vil de første 22.000 doser blive prioriteret til sundhedspersonale, kronisk syge og personer over 60. Læs mere om Hamas HER.

De første vacciner blev sendt til Gaza fra Israel i sidste uge doneret af Rusland til de palæstinensiske myndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden) via Kerem Ha-Shalom overgangen. Læs mere HER: Israel sender 5000 Corona-vacciner til palæstinenserne. Skal gives til palæstinensisk sundhedspersonale.

PA har også modtaget 20.000 doser af den russiske vaccine fra Emiraterne via Rafah overgangen med Egypten.

Ifølge palæstinensiske sundhedsembedsmænd har de har brug for 2,6 millioner doser for at kunne vaccinere alle over 16. Ifølge palæstinensiske data er der 5,2 millioner palæstinensere i Judæa og Samaria og Gaza.

Ifølge de palæstinensiske myndigheder (PA) har de økonomiske problemer og har svært ved at finansiere vacciner i Judæa og Samaria og Gaza.

Ifølge Verdensbankens seneste rapport, står PA efter indregning af støtte fra en global vaccineordning til fattigere økonomier, over for et finansieringsunderskud på 200 millioner kroner.

PA gav terrorister med israelske liv på samvittigheden mindst 1 milliard kroner i 2020 – dansk bistand var med til at betale gildet. Samtidigt mangler PA penge til at udrulle vaccineprogrammet til palæstinenserne og vil have verden sender flere penge – kan det blive mere absurd?

Læs mere HER: Palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Ad Hoc Liaison Committee (AHLC) har 15 medlemslande, blandt dem USA. AHLC er et af de få organer hvor israelske og palæstinensiske embedsmænd mødes og deltager sammen i større internationale forum.

AHLCs møde i dag er det første med Joe Biden som USAs præsident. Trump-administrationen nedjusterede deres deltagelse i møderne.

Norges udenrigsminister og mødeformand, Ine Eriksen Søreide udtaler at:
– Pandemien har forværret den kritiske humanitære situation i Gaza yderligere. På mødet vil vi fortsætte med at opfordre til et tæt samarbejde mellem parterne for at bekæmpe pandemien, hvilket er nødvendigt for at komme Corona til livs. Det er også vigtigt at fremme det økonomiske samarbejde. Det er vigtigt for at styrke de palæstinensiske myndigheders økonomiske situation.

Verdensbanken opfordrer Israel til at donere overskydende doser for at fremskynde en vaccinering i Judæa og Samaria og Gaza.

Israel har forklaret, at PA i henhold til Osloaftalerne er ansvarlig for levering af sundhedsydelser og vacciner til palæstinensernesi Judæa og Samaria og Gaza. Israel ønsker at lette og hjælpe med at sørge for at PA kan få leveret vacciner som de har købt. Læs mere HER: Dansk mediedækning af Israels vaccineindsats tegner broget billede. MIFF gennemgår udvalgte artikler.

Læs: Se hvordan PAs anklage om “medicinsk apartheid” breder sig. De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”.

I Israel stiger det politiske pres for at premierminister Benjamin Netanyahu ikke lader vacciner ind i Gaza, før terrorgruppen Hamas frigiver de jordiske rester af to israelske soldater og frigør to israelske borgere som har været i Hamas’ fangeskab i flere år – læs mere HER

PA planlægger at dække 20% af palæstinenserne gennem COVAX-vaccinedelingsprogrammet. PA-embedsmænd håber at skaffe yderligere vacciner for at opnå 60% dækning.

Ifølge estimater vil ”det koste omkring 365 millioner at dække 60% af befolkningen og PA mangler omkring 200 millioner kroner,” sagde Verdensbanken og opfordrede til at donorlandene forhøjer deres bistand til PA.

Læs også: Vigtigt gennembrud for MIFF: 30 millioner NOK i nedskæringer lægger pres på palæstinenserne. Budgetforliget mellem regeringen og FrP har resulteret i historisk nedskæring af bistanden til de palæstinensiske myndigheder.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem