Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensere til israelsk journalist: – PA er ligeglade med deres ansvar for at vaccinere os

Palæstinensisk arbejder taler med israelsk journalist fra KAN. (Skærmdump: KAN)
- Tror du jeg ville gå i flere timer for at arbejde i Israel hvis de palæstinensiske myndigheder (PA) sørgede for os? Alle i PA tænker kun på penge. Vores premierminister tjener over 70.000 kroner om måneden. Han kan sagtens forsørge sin familie, siger en palæstinenser til israelsk journalist.

I dag kunne MIFF fortælle at det amerikanske magasin Economist er kommet med deres årlige rangering af de bedste demokratier i verden.

Listen rangerer 167 lande i verden efter hovedkategorier som valgproces og pluralisme, regeringens funktionsevne, politisk deltagelse, politisk kultur og borgerrettigheder.

Israel kommer ind på en delt 27. plads sammen med Estland, lige efter Frankrig, USA og Portugal, og foran Italien og Malta. De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) derimod, klassificeres af Economist blandt «autoritære» stater. De ligger på en 113. plads, like foran Kuwait og Algeriet. Læs MIFFs artikel om undersøgelsen HER.

I juni 2020 publicerede MIFF den israelske journalist Tzvi Yeheskelis interview af flere tilfældige palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden) om deres syn på PA og Israels daværende planer om at indføre israelsk suverænitet over 30% af området. PA afbryd alt samarbejde med Israel og forsøgte at opildne palæstinenserne til at begå terror mod israelere. Men virkeligheden på jorden var en helt anden. Palæstinenserne ønskede ikke at optrappe volden, i stedet ytrede de deres store utilfredshed med PA som de kaldte korrupt og ligeglad med deres basale behov. Flere palæstinensere sagde, at de ville ønske at de kunne leve i Israel som sørgede bedre for dem end PA. PA modtager hvert år flere mio. danske skattekroner til palæstinenserne, men bruger store summer på at fremme terror mod israelere. Læs Yeheskelis interview HER.

Situationen under Corona har ikke gjort det bedre. PA nægtede at samarbejde med Israel om at komme Corona til livs, PA nægtede også at samarbejde med Israel om vaccineudrulning i deres selvstyreområder. PA holdt allerede i 2020 møder med flere internationale organer, blandt dem WHO. PA lovede palæstinenserne at der var styr på vaccinelevering. Da det viste sig at PA ikke kunne overholde deres løfte, fik PAs pibe pludseligt en anden lyd. Læs mere HER. PA beskyldte Israel for “medicinsk apartheid” – en absurd beskyldning som også gav genklang hos den danske EU-parlamentariker Margrete Auken (SF) og flere danske medier spredte usandheder om Israel. Læs mere HER.

I Norge toppede absurditeten da NRK-programleder Shaun Henrik Matheson, den 2. februar blandt andet sagde:

– Tal fra Israel viser vistnok, at ud af mere end 1 million fuldvaccinerede personer var der kun under tusinde smittede personer. Det er gode nyheder, uanset hvordan du vender og drejer det. Ville bare næsten ønske at det kom fra et andet sted, hvis du forstår. Det er næsten som om jeg ville ønske at vaccinen ikke virker. Det går ikke at sige det. Beklager, jeg forstår det. Pokkers også.

– Sagde jeg apartheid? Det gjorde jeg, gjorde jeg ikke? Bare for at understrege det: Først fik palæstinenserne ingen vacciner, for 14 dage siden fik de 100, i går fik de 2000. 1,1 millioner anstændige mennesker får vaccine, 2.100 af dem som ikke er så anstændige får vacciner. Vi må bare aldrig glemme hvor røv Israel er, det er sygt vigtigt at vi aldrig glemmer det. Vi må aldrig glemme hvor røv Israel er.» Læs transskribering oversat til dansk HER.

MIFF har meldt NRK-sagen til norsk politi. Sagen understreger hvor farlig og effektiv anti-israelsk propaganda egentlig er. Derfor er det afgørende at forstå, at virkeligheden på jorden er en helt anden end den danske- og norske medier, politikere og organisationer bespiser os med. Klik HER for underskrive MIFFs protest mod NRK som flere tusind fra flere lande allerede har underskrevet.

Palæstinensere er dybt utilfredse med PA

Den 2. februar viste Israels nationale tv-station KAN et indslag om stigende problemer med at omkring 40.000 palæstinensere dagligt krydser grænsen via Hebron ind i Israel gennem huller i sikkerhedshegnet. Siden Israel lukkede landet ned grundet stigende Corona-smitte har palæstinensiske arbejdere ikke haft tilladelse til indrejse. Palæstinensernes ulovlige indtrængning i Israel udgør både en risiko for Corona-smitte og en terrortrussel. Truslen bekymrer både israelske myndigheder og indbyggere. Der er allerede blevet begået terrorangreb af palæstinensere som befandt sig ulovligt i Israel. Men, ifølge de palæstinensere som den israelske journalist, Omri Chaim fra KAN talte med, er det noget helt andet som driver dem.

Her er et udpluk af hvad de palæstinensiske arbejdere sagde til journalisten (oversat fra hebraisk):

– PA har ansvaret for at sørge for at vi bliver vaccineret mod Corona. PA har ansvaret for at sørge for vores basale behov.

– Tror du jeg ville gide at gå i flere timer hver dag for at komme ind i Israel og arbejde hvis PA sørgede for min familie havde noget at spise? PA sørger ikke for os, de tænker kun på penge – ikke os

– Vores premierminister tjener over 70.000 kroner om måneden – han kan sagtens forsørge sin familie.

– Alle i PA tænker kun på at få flere penge – de tænker ikke på os.

– Vi kommer ind i Israel for at arbejde og forsørge vores familier, vi er færdige med terror – det vil ikke tjene vores bedste at lave problemer.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem