Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

NRK-programleder: – Det er næsten som om jeg ville ønske at vaccinen ikke virker i Israel

Bølgen af antisemitiske angreb som du kan læse, blev sagt under programmet «Shaun på P13» om eftermiddagen tirsdag 2. februar 2021. (Skærmdump radio.nrk.no)

Det er chokerende at den slags ytringer kommer fra vores naboland Norge i NRK (svarende til DR), NRK modtager midler fra de norske skatteydere via licensen.

Hør hele indslaget fra NRK her:

https://youtu.be/mvDbhIL6j4Q


Transskribering af indslaget sendt kl. 15.14 på “Shaun på P13“:

«Fader heller, vi må vel næsten medtage de gode nyheder vi får her, selv om de kommer fra Israel… [ler] Jeg ved det. Hvor sygt er det! Gode nyheder fra Israel, hvornår er det sket sidst? Ved du hvad, det aner jeg faktisk ikke. Men vi har jo læst om det i aviserne i dag, vi hørte akkurat om det i Dagsnytt her.

Men både aviserne og Dagsnytt glemte noget vigtigt, eller undlod at nævne det, noget vi aldrig må glemme: Israel er en okkupationsmagt, det er et apartheitregime, hvor nogle mennesker er mere værd end andre mennesker, og hvor de andre bliver udsat for systematisk undertrykkelse, deres land bliver stjålet fra dem, de mister strøm og vand hvis de ikke opfører sig ordentlig. Og skulle en hjemmelavet raket lande et eller andet sted hos Guds udvalgte folk, så gennemføres der grusomme hævnaktioner hvor tusindvis af mennesker dræbes, også børn. Kan der virkelig komme gode nyheder fra det land? Ja, på en måde. På en måde, som du har hørt, og hvis vi kun skal tænke på os selv, og glemme alt om overgreb og drab som israelerne udfører mod det palæstinensiske folk.

Tal fra Israel viser vistnok, at ud af mere end 1 million fuldvaccinerede personer var der kun under tusinde smittede personer. Det er gode nyheder, uanset hvordan du vender og drejer det. Ville bare næsten ønske at det kom fra et andet sted, hvis du forstår. Det er næsten som om jeg ville ønske at vaccinen ikke virker. Det går ikke at sige det. Beklager, jeg forstår det. Pokkers også.

Sagde jeg apartheid? Det gjorde jeg, gjorde jeg ikke? Bare for at understrege det: Først fik palæstinenserne ingen vacciner, for 14 dage siden fik de 100, i går fik de 2000. 1,1 millioner anstændige mennesker får vaccine, 2.100 af dem som ikke er så anstændige får vacciner. Vi må bare aldrig glemme hvor røv Israel er, det er sygt vigtigt at vi aldrig glemmer det. Vi må aldrig glemme hvor røv Israel er.»

Dæmoniseringskampagne mod Israel

Shaun Henrik Mathesons udspil kommer efter Israel de seneste uger er blevet udsat for en bølge af dæmonisering i norske medier. Amnesty og NTB, Ship to Gaza i Klassekampen, VG, NRK og andre er kommet med den ene bølge efter den anden med usandheder og kampagnejournalistik. En NTB sag 10. januar var ekstra slem, og MIFF i Norge har indklaget sagen for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

13. januar publiserede Palestinian Media Watch en sag som dokumenterer hvordan palæstinensiske myndigheder har givet tydelig besked om at de vil skaffe vaccinerne selv og uafhængigt af Israel, for siden at fordømme Israel.

I radionyhederne torsdag 14. januar sendte NRK gentagende gange et indslag med NRKs Mellemøst-korrespondent Yama Wolasmal. MIFFs bestyrelsesmedlem Jan Benjamin Rødner sendte protest til NRK. Senest i dag, 2. februar, kommenterede MIFF Dagsrevyens mærkelige melding i artiklen Er NRK fuldstændig korrupte eller blot komplet uprofessionelle?

Vil du støtte vores protest mod NRKs uretfærdige Israel-dækning – klik her for at blive medlem af MIFF nu


Er det et forsøg på satire over norske mediers dæmonisering af Israel i vaccinesagen, eller det ren antisemitisme? Ser du andre alternativer?

– Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem