Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Economist: Israel blandt 27 bedste demokratier i verden, PA blandt autoritære lande

Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker flickr.com)
Israel ligger foran EU-lande som Italien, Tjekkiet og Belgien.

Onsdag 3. februar kom det amerikanske magasin Economist med deres årlige rangering af de bedste demokratier i verden.

Danmark ligger på en 7. plads, mens Norge ligger øverst på listen, som rangerer 167 lande i verden efter hovedkategorier som valgproces og pluralisme, regeringens funktionsevne, politisk deltagelse, politisk kultur og borgerrettigheder.

Israel kommer ind på en delt 27. plads sammen med Estland, lige efter Frankrig, USA og Portugal, og foran Italien og Malta. Alle landene kategoriseret af Economist som «demokratier med fejl». Kun de 23 øverste pladser kategoriseres som «fulde demokratier».

De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) klassificeres af Economist blandt «autoritære» stater. De ligger på en 113. plads, like foran Kuwait og Algeriet.

Tror du en NRK-programleder eller for den sagsskyld en DR-programleder vil fortælle om det? – Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem