Economist: Israel blandt 27 bedste demokratier i verden, PA blandt autoritære lande

Israel ligger foran EU-lande som Italien, Tjekkiet og Belgien.
Knesset-bygningen i Jerusalem. (Foto: Chris Yunker flickr.com)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Onsdag 3. februar kom det amerikanske magasin Economist med deres årlige rangering af de bedste demokratier i verden.

Danmark ligger på en 7. plads, mens Norge ligger øverst på listen, som rangerer 167 lande i verden efter hovedkategorier som valgproces og pluralisme, regeringens funktionsevne, politisk deltagelse, politisk kultur og borgerrettigheder.

Israel kommer ind på en delt 27. plads sammen med Estland, lige efter Frankrig, USA og Portugal, og foran Italien og Malta. Alle landene kategoriseret af Economist som «demokratier med fejl». Kun de 23 øverste pladser kategoriseres som «fulde demokratier».

De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) klassificeres af Economist blandt «autoritære» stater. De ligger på en 113. plads, like foran Kuwait og Algeriet.

Tror du en NRK-programleder eller for den sagsskyld en DR-programleder vil fortælle om det? – Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise