De palæstinensiske myndigheders (PA) leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK, Flickr.com.)

Palæstinensiske myndigheder lukker snesevis af Abbas-kritiske hjemmesider

Ytringsfriheden får dårligere kår i de palæstinensiske selvstyreområder.

En domstol i Ramallah har beordret, at 59 palæstinensiske hjemmesider, blogs og Facebook-sider, der er kritiske over for de palæstinensiske myndigheder (PA) og præsident Mahmoud Abbas, blokeres, skriver Ha’aretz.

Afgørelsen blev officielt truffet af anklagemyndighederne, men “alle” antager, at senior PA-embedsmænd har trukket i strengene. Anklagerne argumenterede for begærinden i retten med, at hjemmesiderne spreder ondsindet indhold om PA og deres embedsmænd, og at det kunne føre til lovløshed.

Nogle af de hjemmesider der er blokeret, er meget populære blandt palæstinensere og i resten af ​​den arabiske verden. Nogle rapporterer kritisk om udviklingen på Vestbredden og Gazastriben, mens andre har bånd til Hamas, Islamisk Jihad og lejren for Mohammed Dahlan, en af ​​præsident Abbas’ største rivaler.

Beslutningen om at blokere dusinvis af hjemmesider, Facebook-sider og blogs er blevet kritiseret i vid udstrækning på sociale medier og i flere palæstinensiske medier. Den palæstinensiske presseforening beskriver det som “en mørk dag for palæstinensisk journalistik og dødsstødet for ytringsfrihed i de palæstinensiske områder.”

Presseforeningen tilføjer, at anmodningen fra anklagemyndighederne om at blokere hjemmesiderne er i strid med aftalen med regeringen om, at palæstinensiske medier kan operere frit, og at deres ytringsfrihed skal beskyttes.

Rettens afgørelse er endnu ikke gennemført. Sammen med flere menneskerettighedsgrupper på Vestbredden har presseforeningen anket beslutningen.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp