Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Palæstinensiske myndigheder lukker snesevis af Abbas-kritiske hjemmesider

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK, Flickr.com.)
Ytringsfriheden får dårligere kår i de palæstinensiske selvstyreområder.

En domstol i Ramallah har beordret, at 59 palæstinensiske hjemmesider, blogs og Facebook-sider, der er kritiske over for de palæstinensiske myndigheder (PA) og præsident Mahmoud Abbas, blokeres, skriver Ha’aretz.

Afgørelsen blev officielt truffet af anklagemyndighederne, men “alle” antager, at senior PA-embedsmænd har trukket i strengene. Anklagerne argumenterede for begærinden i retten med, at hjemmesiderne spreder ondsindet indhold om PA og deres embedsmænd, og at det kunne føre til lovløshed.

Nogle af de hjemmesider der er blokeret, er meget populære blandt palæstinensere og i resten af ​​den arabiske verden. Nogle rapporterer kritisk om udviklingen på Vestbredden og Gazastriben, mens andre har bånd til Hamas, Islamisk Jihad og lejren for Mohammed Dahlan, en af ​​præsident Abbas’ største rivaler.

Beslutningen om at blokere dusinvis af hjemmesider, Facebook-sider og blogs er blevet kritiseret i vid udstrækning på sociale medier og i flere palæstinensiske medier. Den palæstinensiske presseforening beskriver det som “en mørk dag for palæstinensisk journalistik og dødsstødet for ytringsfrihed i de palæstinensiske områder.”

Presseforeningen tilføjer, at anmodningen fra anklagemyndighederne om at blokere hjemmesiderne er i strid med aftalen med regeringen om, at palæstinensiske medier kan operere frit, og at deres ytringsfrihed skal beskyttes.

Rettens afgørelse er endnu ikke gennemført. Sammen med flere menneskerettighedsgrupper på Vestbredden har presseforeningen anket beslutningen.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem