Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Kritiserede de palæstinensiske myndigheder på sociale medier – døde under arrest

En kendt kritiker af de palæstinensiske myndigheder døde da han blev arresteret af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Her ses et af sikkerhedsstyrkernes medlemmer i civilt i Judæa og Samaria (Vestbredden) 10. juni 2021. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)
De palæstinensiske myndigheder slår hårdt ned på opposition og kritikere.

De palæstinensiske myndigheder (PA) har igennem længere tid slået hårdt og brutalt ned på PA-modstandere og kritiske stemmer.

Nu er den kendte palæstinensiske aktivist Nizar Banat død under de palæstinensiske selvstyremyndigheders sikkerhedsstyrkers (PA) arrest, skriver avisen Jerusalem Post.

– Banats helbredstilstand blev forværret da sikkerhedstyrkerne ville arrestere ham. Han blev øjeblikkeligt kørt på hospitalet i Hebron, hvor han blev erklæret død, udtaler Hebrons PA-guvernør, Jibreen al-Bakri.

Ifølge en talsmand for palæstinensiske sikkerhedsstyrker, er efterforskning på dødsårsagen iværksat. Talsmanden ønsker ikke at kommentere beskyldninger om at Banat blev udsat for alvorlig vold af sikkerhedsstyrkerne.

Banat var kendt som en skarp kritiker af den palæstinensiske ledelse og var blevet arresteret gentagende gange af palæstinensiske sikkerhedsstyrker efter han havde opfordret EU til at stoppe pengestrømmen til PA og krævet en undersøgelse af hvordan PA «sløser med de europæiske skatteyderes penge».

Alene Danmark giver PA mindst 200 millioner kroner årligt. MIFF har igennem flere år gjort opmærksom på det massive PA-misbrug af dansk bistand. Efter det i 2020 blandt andet kom frem at PA havde brugt mindst 1 milliard kroner i at udbetale terrorløn til dømte terrorister som havde myrdet israelere i terrorangreb, kom fortsat dansk PA-bistand primo maj 2021 på Folketingets dagsorden, her blev MIFFs information fremhævet. Læs om debatten HER.

Se Folketingsdebatten her:


Læs MIFFs artikler om hvordan PA misbruger dansk skattebetalt bistand HER.

Se PAs “lønskala” til terrorister og deres familier – du er med til at betale “lønnen”:

(Foto: Skærmdump, kilde: palwatch.org)

PA-kritikeren var kandidat for «Friheds- og værdighedspartiet» ved det palæstinensiske valg som planlagt til afholdelse 22. maj. Valget blev som bekendt aflyst af PAs præsident Mahmoud Abbas – læs mere HER.

Aflysning af valget har skabt vrede i det palæstinensiske samfund og medført at PA nu slår ned med fornyet styrke mod enhver opposition eller kritisk stemme.

Som en konsekvens af at valget blev aflyst kom Banat og hans parti med en opfordring til de europæiske lande om at stoppe PA-bistand. Højstående embedsmænd i PA- og Fatah anklagede Banat for at «krydse den røde linje» ved at kræve at EU stopper støtten.

Kort herefter affyrede en uidentificeret mand skud mod Banats hus, ingen kom noget til. Ifølge Banat tilhørte de væbnede mænd præsident Abbas’ Fatah parti.

De seneste måneder har Banat lagt klip op på Facebook hvor han angreb Abbas og højtstående embedsmænd i PA- og Fatah. Banat kritiserede også PA-ledelsen i kraftige vendinger over at have aflyst vaccineaftalen med Israel. PA sagde for få dage siden NEJ til levering af 1,2 Pfizer-vacciner fra Israel Læs: PA sagde først ja, så nej og nu måske ja til vaccineaftale med Israel. Mens de palæstinensiske myndigheder (PA) ikke ved hvad de vil, vil andre lande gerne have vaccinerne PA sendte retur til Israel. Ifølge de seneste meldinger bruger Israel nu vaccinerne som PA sagde nej til på israelere.

Også den kendte PA-kritiker Issa Amro er i indeværende uge blevet arresteret af palæstinensiske sikkerhedsstyrker efter at have kritiseret PA på sociale medier.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem