PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er

Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP'er og Jordans kongefamilie.
Her får den palæstinensiske sundhedsminister Mai al-Kaila det første vaccinestik af Modernas Corona-vaccine, som blev leveret af Israel.
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, indrømmer de palæstinensiske myndigheder (PA) nu efter massiv kritik fra blandt andet palæstinensiske NGO’er, at have kanaliseret Corona-vacciner beregnet til medicinsk personale, til VIP’er og andre. Læs MIFFs artikel om NGO’ernes kritik af PA HER.

Det palæstinensiske sundhedsministerium udtaler i erklæring, at 10% af de 12.000 vaccine-doser som de har modtaget, gik til det palæstinensiske fodboldhold, regeringsministrene, præsidentgarderne og medlemmer af den palæstinensiske befrielsesorganisations øverste eksekutivkomité (PLO). Derudover gik 200 doser til det jordanske kongedømme efter anmodning fra Amman.

Ifølge sundhedsministeriet, er at 90% af vaccinerne gået sundhedspersonale som behandler Corona-patienter på intensivafdelinger, beredskabsafdelinger og sundhedsministeriets medarbejdere.

Sundhedsministeriets erklæring kommer efter palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer og NGO’er krævede undersøgelse af vaccinationsprogrammet og klagede over manglende gennemsigtighed i vaccineudrulningen.

”Oplysningerne peger på gentagende tilfælde, hvor vacciner distribueres af flere parter, uden at tage hensyn til princippet om prioritet distribution,” udtalte grupperne i fælles erklæring.

PAs præsident Mahmoud Abbas – annoncerede i sidste måned at PA vil afholde det første valg i 15 år. PA er længe blevet beskyldt for nepotisme og kronyisme. Ifølge Reuters, viste afstemning foretaget i december at 86% af de adspurgte palæstinensere mener at PA er korrupt. Allerede i 1997 advarede flere menneskerettighedsorganisationer om voldsom korruption i PA.

Det palæstinensiske sundhedsministerium forsvarer deres vaccinering af ministrer og sikkerhedsembedsmænd med, at de er “i direkte kontakt med præsidenten og premierministeren.” Andre var valgembedsmænd, og fodboldholdet havde brug for vaccinationscertifikater, fordi de rejste til udlandet, for at repræsentere Palæstina i en kamp.”

Samtidigt er Israel gået i gang med at vaccinere 120.000 palæstinensiske arbejdere med arbejdstilladelse i Israel. Israelske sundhedsmyndigheder har desuden udtalt, at man ikke vil nægte at vaccinere palæstinensere som møder op uden arbejdstilladelse – læs mere HER.

Læs MIFFs artikeler
:
Palæstinenserne nægter igen at tage imod Corona-hjælp fra Emiraterne. For anden gang i løbet af få uger siger de palæstinensiske myndigheder nej til at modtage hjælp.

Se hvordan PAs anklage om “medicinsk apartheid” breder sig. De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”.

Berlingske og TV2 hopper med på blodanklager mod Israel. Klassiske eksempler på Fake News i danske medier.

Palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

PA belønner terrorister – mangler penge til at vaccinere palæstinenserne. Ifølge Verdensbanken mangler de palæstinensiske myndigheder (PA) 200 millioner kroner til vaccineprogram. I 2020 gav PA mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister – du var med til at betale via dansk bistand. Nu vil PA have flere penge til at vaccinere palæstinenserne i deres selvstyreområder.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEU og EL giver dansk-israelsk vaccine-samarbejde den kolde skulder
Næste artikelNorges ambassadør Kåre Aas: «Israel er et fantastisk land»
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise