Palæstinenserne nægter igen at tage imod Corona-hjælp fra Emiraterne

For anden gang i løbet af få uger siger de palæstinensiske myndigheder nej til at modtage hjælp.
For anden gang i historien er et fly fra Emiraterne landet i Ben Gurion lufthavn i Israel. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De palæstinensiske selvstyremyndigheder har igen nægtet at tage imod et fly lastet med medicinsk udstyr fra De Forenede Arabiske Emirater. Igen er årsagen at nødhjælps-forsendelsen var blevet koordineret med Israel. Udstyret skulle hjælpe palæstinenserne med at håndtere Corona, skriver Times of Israel.

Læs MIFFs artikel om afsendelse af anden forsendelse her.

Flyet fra Ethiad airways landede sidste uge i Ben Gurion lufthavn i Tel Aviv. Det er anden gang et fly fra Emiraterne lander i Ben Gurion med nødhjælp til palæstinenserne. Også første nødhjælps-forsendelse nægtede palæstinenserne at tage imod. Siden da har forsendelsen stået og ventet i Israel. De Palæstinensiske myndigheder siger de ikke ønsker at være «et værktøj i normaliseringen af forholdet mellem Israel og Emiraterne».

Jordan og Egypten er de eneste arabiske lande som har diplomatiske forbindelser med Israel, men de seneste år har flere Golf-stater, som Emiraterne, fået et bedre forhold til den jødiske stat. Det skyldes i høj grad en fælles fjende: Iran.

Det første fly fra Ethiad, som er statsejet af Emiraterne, havde ikke flyselskabets logo på. Det havde de derimod ved den første forsendelse som landede i Israel.

Læs MIFFs artikel om første forsendelse her.

Det israelske udenrigsministerium siger de har hjulpet med at koordinere nødhjælps-forsendelsen og at nødhjælpen er overført til FN, som vil overføre den til Gazastriben og Vestbredden – hvis palæstinenserne vælger at tage imod den. Det er uklart hvad der vil ske med nødhjælpen hvis palæstinenserne fortsat nægter at tage imod den. FN siger de tror de kan få delt hjælpen ud – til trods for modstanden fra de palæstinensiske myndigheder.

Læs MIFFs artikel: Aktivister i Arabiske Emirater går til tasterne mod PA for at afvise Corona-nødhjælp.


Yuval Rotem, direktør i udenrigsministeriet, skriver på Twitter at han håber der en vil lande fly fra Ethiad i Ben Gurion med turister fra Emiraterne:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMød Israels nye landbrugsminister via Zoom 16. juni
Næste artikelRaket affyret fra Gaza ramte åbent område i Israel – Hamas opfordrer til ‘modstand’ mod annektering
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise