Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinenserne nægter igen at tage imod Corona-hjælp fra Emiraterne

For anden gang i historien er et fly fra Emiraterne landet i Ben Gurion lufthavn i Israel. (Foto: Twitter)
For anden gang i løbet af få uger siger de palæstinensiske myndigheder nej til at modtage hjælp.

De palæstinensiske selvstyremyndigheder har igen nægtet at tage imod et fly lastet med medicinsk udstyr fra De Forenede Arabiske Emirater. Igen er årsagen at nødhjælps-forsendelsen var blevet koordineret med Israel. Udstyret skulle hjælpe palæstinenserne med at håndtere Corona, skriver Times of Israel.

Læs MIFFs artikel om afsendelse af anden forsendelse her.

Flyet fra Ethiad airways landede sidste uge i Ben Gurion lufthavn i Tel Aviv. Det er anden gang et fly fra Emiraterne lander i Ben Gurion med nødhjælp til palæstinenserne. Også første nødhjælps-forsendelse nægtede palæstinenserne at tage imod. Siden da har forsendelsen stået og ventet i Israel. De Palæstinensiske myndigheder siger de ikke ønsker at være «et værktøj i normaliseringen af forholdet mellem Israel og Emiraterne».

Jordan og Egypten er de eneste arabiske lande som har diplomatiske forbindelser med Israel, men de seneste år har flere Golf-stater, som Emiraterne, fået et bedre forhold til den jødiske stat. Det skyldes i høj grad en fælles fjende: Iran.

Det første fly fra Ethiad, som er statsejet af Emiraterne, havde ikke flyselskabets logo på. Det havde de derimod ved den første forsendelse som landede i Israel.

Læs MIFFs artikel om første forsendelse her.

Det israelske udenrigsministerium siger de har hjulpet med at koordinere nødhjælps-forsendelsen og at nødhjælpen er overført til FN, som vil overføre den til Gazastriben og Vestbredden – hvis palæstinenserne vælger at tage imod den. Det er uklart hvad der vil ske med nødhjælpen hvis palæstinenserne fortsat nægter at tage imod den. FN siger de tror de kan få delt hjælpen ud – til trods for modstanden fra de palæstinensiske myndigheder.

Læs MIFFs artikel: Aktivister i Arabiske Emirater går til tasterne mod PA for at afvise Corona-nødhjælp.


Yuval Rotem, direktør i udenrigsministeriet, skriver på Twitter at han håber der en vil lande fly fra Ethiad i Ben Gurion med turister fra Emiraterne:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem