Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensiske myndigheder vil fortsat ikke tage imod flere tons nødhjælp

Den 19. maj kom flere tons medicinsk udstyr og Corona-nødhjælp til palæstinenserne, men de vil ikke tage imod det. (Foto: Nickolay Mladenov)
Nu har Corona-hjælpen stået i israelsk lufthavn i over en uge.

Flere tons medicinsk nødhjælp, øremærket til at hjælpe palæstinenserne med at håndtere Corona-pandemien, står fortsat i Ben Gurion-lufthavn i Israel, en uge efter nødhjælpen kom fra De Forenede Arabiske Emirater.

Årsagen hertil er at de palæstinensiske myndigheder ikke ønsker at tage imod hjælpen fra Emiraterne, fordi de sendte den via Israel. De palæstinensiske myndigheder siger de ikke ønsker at være «et værktøj for normalisering i forholdet mellem Israel og Emiraterne». De reagerede også på at nødhjælpen var koordineret mellem FN, Emiraterne og Israel uden at de selv var involveret, skriver Times of Israel.

Nu vurderer FN, som har været med til at koordinere hjælpen, hvad de vil gøre med bistanden, som har stået i lufthavnen i Israel siden 19. maj. Hjælpen består af 14 tons beskyttelsesudstyr, medicinsk udstyr og respiratorer.

FNs specialudsending til Mellemøsten, Nickolay Mladenov, siger han vil arbejde på at få palæstinenserne til at tage imod hjælpen. Hvis ikke må nødhjælpen i sidste ende blive sendt til andre lande som er lidt mere modtagelige.

FNs specialudsending i Mellemøsten, Nickolay Mladenov, forsøger at få palæstinenserne til at tage imod nødhjælpen. (Foto: EPP/Flickr)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem