Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensiske myndigheder nægter at tage imod Corona-hjælp fra Emiraterne

Her lastes 16 ton nødhjælp til palæstinenserne ombord på et fragtfly fra Ethiad Airways i Abu Dhabi. (Foto: WAM)
Årsag: Nødhjælpen var blevet fragtet via Ben Gurion-lufthavn i Israel.

Tirsdag 19. maj blev der for første gang gennemført en kommerciel flyvning mellem De Forenede Arabiske Emirater (FAE) og Israel. Et fragtfly fra det statsejede selskab Ethiad fløj direkte fra Abu Dhabi til Ben Gurion i Israel med 16 ton medicinsk nødhjælp. Nødhjælpen skulle fragtes til de palæstinensiske myndigheder, for at hjælpe dem i kampen mod Corona-pandemien, skriver Times of Israel.

Man skulle tro palæstinenserne ville være glade for at tage imod hjælpen fra De Forenede Arabiske Emirater, men de palæstinensiske selvstyremyndigheder har angiveligt nægtet at tage imod nødhjælpen.

Årsag: De vil ikke være «et værktøj i normaliseringen mellem Israel og FAE».

Israel og De Forenede Arabiske Emirater har i dag ingen diplomatiske forbindelser og de palæstinensiske myndigheder ønsker det forbliver sådan. En anonym palæstinensisk regeringskilde, som udtaler sig til arabiske medier, anklager FAE for at bruge nødhjælpsforsendelsen som et påskud til at forbedre forholdet til Israel.

Kilden siger også at nødhjælpen udelukkende blev koordineret mellem Verdenssundhedsorganisation (WHO), Israel og FAE, men ikke de palæstinensiske myndigheder.

Emiraternes statstyret nyhedsbureau WAM skriver i en pressemeddelelse at der blev leveret 16 ton med beskyttelses udstyr, medicinsk udstyr og respiratorer «for at bremse spredningen af Corona og dens indvirkning på det okkuperede palæstinensiske territorie». Nu står nødhjælpen forladt i lufthavnen i Tel Aviv:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem