Endnu et fly med Corona-hjælp på vej til palæstinenserne

Den første forsendelse af Corona-hjælp fra De Forenede Arabiske Emirater venter i Ashdod havn på at PA vil tage imod den. Nu er endnu en forsendelse på vej...
Den 19. maj kom flere tons medicinsk udstyr og Corona-nødhjælp til palæstinenserne, men de vil ikke tage imod det. (Foto: Nickolay Mladenov)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

MIFF har tidligere skrevet om at De Forenede Arabiske Emirater (FAE) havde sendt medicinsk udstyr til palæstinenserne i kampen mod Corona. De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede at tage imod nødhjælpen fra FAE fordi koordineringen ikke var foregået i samarbejde med dem.

Som en konsekvens gik politiske aktivister, akademikere og brugere af sociale medier i FAE til tasterne i harme over PA. De var forargede over at PA nægtede at modtage Corona-nødhjælp fra Golfstaten, fordi den blev leveret gennem Ben-Gurion Lufthavn i Israel.

-Hvis flyet havde været fyldt med dollars havde Abbas taget imod det, sagde blandt andet en økonomisk ekspert i FAE.

Nu er endnu et fly med medicinsk udstyr fra FAE til palæstinenserne på vej mod Israel, skriver Times of Israel.

En talsmand fra flyselskabet Etihad fortalte Reuters at de kun vil transportere cargo til bekæmpelse af Corona til palæstinenserne.

Som sagt blev den tidligere overførsel af FN-bistand sendt med et Etihad-fly til Ben-Gurion Lufthavn, afvist af palæstinenserne fordi det ikke var blevet koordineret med dem.

Ifølge en israelsk kilde vil den nuværende cargo bære Etihad logo, i modsætning til det første fly med nødhjælp, hvor logoet blev skjult.

Palæstinenserne er imod visse Golfstaters bevægelse hen imod normalisering med Israel.

Den nye nødhjælpsforsendelse fra FAE sendes til Ashdod havn, hvor den første forsendelse fortsat står og venter på PA vil tage imod den.

Beslutningen om at sende nødhjælpen til Ashdod indikerer, at den sandsynligvis vil ende i Gaza og ikke på Vestbredden.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFår bøde på knap 4,9 millioner kroner og samfundstjeneste
Næste artikelBDS-grundlægger skjuler ikke målet om at Israel ikke skal være en jødisk stat
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise