Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Endnu et fly med Corona-hjælp på vej til palæstinenserne

Den 19. maj kom flere tons medicinsk udstyr og Corona-nødhjælp til palæstinenserne, men de vil ikke tage imod det. (Foto: Nickolay Mladenov)
Den første forsendelse af Corona-hjælp fra De Forenede Arabiske Emirater venter i Ashdod havn på at PA vil tage imod den. Nu er endnu en forsendelse på vej...

MIFF har tidligere skrevet om at De Forenede Arabiske Emirater (FAE) havde sendt medicinsk udstyr til palæstinenserne i kampen mod Corona. De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede at tage imod nødhjælpen fra FAE fordi koordineringen ikke var foregået i samarbejde med dem.

Som en konsekvens gik politiske aktivister, akademikere og brugere af sociale medier i FAE til tasterne i harme over PA. De var forargede over at PA nægtede at modtage Corona-nødhjælp fra Golfstaten, fordi den blev leveret gennem Ben-Gurion Lufthavn i Israel.

-Hvis flyet havde været fyldt med dollars havde Abbas taget imod det, sagde blandt andet en økonomisk ekspert i FAE.

Nu er endnu et fly med medicinsk udstyr fra FAE til palæstinenserne på vej mod Israel, skriver Times of Israel.

En talsmand fra flyselskabet Etihad fortalte Reuters at de kun vil transportere cargo til bekæmpelse af Corona til palæstinenserne.

Som sagt blev den tidligere overførsel af FN-bistand sendt med et Etihad-fly til Ben-Gurion Lufthavn, afvist af palæstinenserne fordi det ikke var blevet koordineret med dem.

Ifølge en israelsk kilde vil den nuværende cargo bære Etihad logo, i modsætning til det første fly med nødhjælp, hvor logoet blev skjult.

Palæstinenserne er imod visse Golfstaters bevægelse hen imod normalisering med Israel.

Den nye nødhjælpsforsendelse fra FAE sendes til Ashdod havn, hvor den første forsendelse fortsat står og venter på PA vil tage imod den.

Beslutningen om at sende nødhjælpen til Ashdod indikerer, at den sandsynligvis vil ende i Gaza og ikke på Vestbredden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem