Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Anklager palæstinensiske ledere for at snige sig udenom vaccinekøen

Her får den palæstinensiske sundhedsminister Mai al-Kaila det første vaccinestik af Modernas Corona-vaccine, som blev leveret af Israel.
Palæstinensiske organisationer kræver åbenhed om vaccine-fordeling.

Palæstinensiske NGO’er beder om at der oprettes en kommission som skal undersøge hvordan de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) fordeler Corona-vaccinerne, skriver den israelske avis Jerusalem Post.

Opfordringen kommer efter påstande om at vacciner i Judæa og Samaria (Vestbredden) fordeles «udenfor rammen af en klar og offentlig plan». PA er angiveligt begyndt at vaccinere højtstående embedsmænd, egne medarbejdere og venner før ældre og personer i risikogrupper i befolkningen generelt.

Mange palæstinensere klager over at vaccinerne indtil videre kun kommer en lille gruppe til gode, dem som sidder med magten og deres venner. Flere efterspørger nu en klar og tydelig prioriteringsplan for hvordan vaccinerne fordeles.

Den «uorganiserede distribution af vacciner og fraværet af en klar plan vil få alvorlige konsekvenser for det palæstinensiske samfund», advarer de.

Ifølge Gal Berger på Israels TV-station, Kan har PA også sendt flere hundrede vacciner til Jordan. Det er uklart om vaccinerne skulle gå til venner og bekendte eller palæstinensiske embedsmænd bosat i Jordan.

En palæstinensisk læge får sit første stik. Mange palæstinensere efterlyser mere åbenhed om fordelingen af vacciner.

Nu kræver de palæstinensiske NGO’er at dem «som har omgået reglerne» for distribution af vacciner må holdes ansvarlige.

De understreger samtidig behovet for åbenhed om PAs håndtering af pandemien for at undgå problemstillinger som kan dukke op i forbindelse med fordelingen af vacciner, som favorisering og magtmisbrug.

«Regeringens nuværende politik med at ignorere krav om åbenhed omkring information om vaccineplanen, og manglende offentliggørelse af hvem der har fået vaccinen, baner vej for favorisering», skriver NGO’erne.

Organisationerne opfordrer PAs premierminister Mohammad Shtayyeh til at oprette en ekspertkomité, som skal udvikle en vaccineplan baseret på klare kriterier, nøjagtige databaser og ikke mindst åbenhed.

Palæstinenserne har foreløbigt modtaget titusindvis af den russiske sputnik-vaccine. Derudover har de modtaget op mod 5000 vacciner fra Israel – læs mere HER. PA forventer at modtage flere hundredtusind doser i løbet af de kommende måneder.

Israel vil desuden vaccinere 120.000 palæstinensere med arbejdstilladelse til at arbejde i Israel – læs mere HER.

Læs også: Dansk Corona-bistand gik til terrortilknyttede palæstinensiske organisationer. Mange millioner kroner gik fra FN til organisationer med tilknytning til terror.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem