Dansk Corona-bistand gik til terrortilknyttede palæstinensiske organisationer

Mange millioner kroner gik fra FN til organisationer med tilknytning til terror.
FN rejste mange millioner dollars for at bekæmpe Corona i de palæstinensiske områder. Mange af midlerne gik til organisationer med bånd til terror. Indtil videre er der kun tre Corona-ofre i de palæstinensiske områder. Her viser sundhedspersonale på Hugo Chaves Hospital uden for Ramallah respekt for et af Corona-ofrene. (Foto: PA)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Mange millioner kroner i international bistand, som skulle hjælpe palæstinenserne med at bekæmpe Corona, er gået til organisationer med terrorforbindelser, skriver organisationen NGO Monitor

Indsamlingen blev koordineret af World Health Organization (WHO) og United Nations office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA).

NGO Monitor har gennemgået de ikke-statslige organisationer som har modtaget penge og afdækket at flere af organisationerne er tilknyttet The Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), som står på listen over terrororganisationer i Israel, EU, USA og Canada. I december 2019 blev flere PFLP medlemmer pågrebet og tiltalt for drabet på den 17-årige israelske pige Rina Schnerb.

Schnerb blev dræbt ved et terrorangreb i august 2019. Det er ikke første gang organisationer med tilknytning til hendes drabsmænd får penge fra Danmark.

Blandt partnerorganisationer med OCHA som har tilknytning til PFLP finder vi Health Work Committees (HWC), Union of Health Work Committees (UHWC), Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) og Palestinian Center for Human Rights (PCHR).

Den finansielle- og administrative direktør i HWC, Waleed Hanatsheh, har bidraget med penge til PFLP, som dræbte 17-årige Schnerb. Hanatsheh er en af dem som er tiltalt for drabet på den israelske pige. Det er også Samer Arbid, som er finansdirektør i UACW. USAID definerer UHWC som «PFLPs sundhedsorganisation». Alligevel får de international bistand.

NGO Monitors gennemgang viser desuden at ikke alle bistandsmidlerne er gået til «at adressere de umiddelbare humanitære konsekvenser af Corona-pandemien», som det ellers var intentionen. Flere af aktiviteterne som er blevet finansieret ser i det hele taget ikke ud til at være livsvigtige eller livreddende. Tvært imod er mange af midlerne gået til ren anti-israelsk virksomhed, som ikke har noget med Corona-pandemien at gøre, ifølge NGO Monitor.

– Vores rapport giver et øjebliksbillede af hvordan humanitær hjælp faktisk ser ud i en krisesituation, og hvilken brist der er i systemet. Der ser ud til det vigtigste for OCHA er målet om at samle penge ind til sine allierede organisationer og «fylde statistikken», ikke at sørge for kritisk humanitær hjælp, sier professor Gerald Steinberg, præsident i NGO Monitor.

Præsident i NGO Monitor, Gerald Steinberg. (Foto: NGO Monitor)

MIFF har flere gange skrevet om, hvordan dansk bistand som burde gå til palæstinenserne ender som indirekte finansiering af terror mod israelere. Læs mere om det her.

Hvis du også synes det er på tide at dine skattekroner IKKE går til finansiering af terrorangreb mod israelere så meld dig ind i MIFF NU og vær med til at stoppe galskaben.
Klik her for at blive medlem og modtag bogen Ta jøden som tak!

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise