Danmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen

MIFF har medvirket til at det norske Storting vil kræve, at de palæstinensiske myndigheder ændre skolepensum. Danmark bør gøre som Norge.
Danmark bør gøre som Norge - stil krav til PA eller luk pengekassen i. Danmark bør ikke belønne PA for at opfordre palæstinensiske skolebørn til væbnet kamp mod Israel. (Foto: Folketinget. Alejandro, Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).


Baggrund
Nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad har været gennemgående tema i alle tolv år i den palæstinensiske folkeskole, skrev MIFF den 9. oktober. Samme dag publicerede vi også 44 eksempler som dokumenterede skolebøgernes indhold.

IMPACT-se er et institut, som gransker forskellige landes skolepensum op mod UNESCOs standarder for fred og tolerance i uddannelse. For nylig offentliggjorde IMPACT-se en ny rapport med hundredvis af eksempler fra nye palæstinensiske lærebøger. I alt har de undersøgt 202 bøger fra 1. klasse til 11. klasse. Skolebøgerne udkom mellem 2016 og 2019 og er den anden største opdatering af palæstinensiske skolebøger, efter selvstyret blev oprettet. Palæstinensisk undervisningspensum er tidligere blevet kritiseret bredt.

Stil krav til PA eller stop pengestrømmen
MIFF hjalp IMPACT-se med at få de norske politikere til at indse, at skærpet tilsyn/stop for pengestrømmen til PA er nødvendig.

I Norge skabte sagen debat – også i medierne. Det er på tide vi gør det samme i Danmark. Danskerne har krav på at vide, hvad pengene går til, hvem der holder øje med hvad de bruges til, om Danmark når sine målsætninger med bistanden og hvilke konsekvenser det har, hvis midlerne ikke bruges som aftalt.

Det giver ikke mening at norsk eller dansk bistand fremmer terror frem for fred. Kan PA ikke leve op til kravet om, at vores bistand kun går til gode formål og IKKE direkte eller indirekte støtter terror – skal pengekassen smækkes i.

Hvor mange penge giver Danmark?
Ifølge de oplysninger MIFF har fået fra Udenrigsministeriets pressevagt, giver Danmark i perioden 2016-2020 445 mio. kroner til PA.

Ifølge pressevagten har dansk bistand tre strategiske målsætninger:
-Statsopbygning
-Økonomisk udvikling
-Menneskerettigheder og demokratisk ansvarlighed

Derudover fik vi oplyst, at dansk støtte primært ydes gennem multilaterale organisationer og civilsamfundsorganisationer.

MIFF fik ikke oplyst hvordan Danmark holder øje med, hvad dansk støtte bruges til.

Hjælp MIFF med at afsløre lignende sager!
Bliv medlem af MIFF her.
eller
send en gave til:
Bankkonto 5290 9020945009
Mobile Pay 49739

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFrygten for raketter betyder at mange indbyggere i Nord- og Syd-Israel overvejer at flytte
Næste artikel– Når nogen siger “din beskidte zionist”, mener de egentlig “din beskidte jøde”
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise