Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Højeste antal israelske terrorofre siden 2008 – alt tyder på terrorbølgen vil fortsætte

Familie og venner begræder 50-årige Ronen Hanania, som blev dræbt af palæstinensisk Hamas-terrorist 29. oktober. (Foto: Flash90)
Mens danske medier har travlt med at forvandle palæstinensiske terrorister til ofre, bliver flere og flere israelske børn forældreløse i den mest dødelige terrorbølge mod Israel siden 2008.

Mens danske medier har travlt med at forvandle palæstinensiske terrorister til ofre, bliver flere og flere israelske børn forældreløse i den mest dødelige terrorbølge mod Israel siden 2008.

I indeværende uge har Israel nået en dyster milepæl efter 29 israelske civile og sikkerhedsstyrker er blevet dræbt af palæstinensiske terrorister i 2022 – det er som nævnt, det højeste antal terrorofre siden 2008, skriver i24NEWS.

Det seneste terrorangreb skete for et par dage siden da en 18-årig palæstinenser med arbejdstilladelse i Israel som boede i en palæstinensisk landsby tæt på Ariel i Judæa og Samaria, gik til angreb mod tilfældige israelere med kniv og efterfølgende stjal flere biler som han brugte til at dræbe flere israelere ved at påkøre dem. Som flere andre terrorister, er hans far medlem af Fatah (Fatah kontrollerer PA som Danmark og andre donorlande støtter med milliarder af skattekroner). Faren havde tidligere siddet fængslet i Israel. Terroristen dræbte 3 israelere, sårede flere alvorligt og efterlod 11 israelske børn forældreløse.

Terrorbølgen begyndte tilbage i marts med flere dødelige skud-terrorangreb, kniv-terror og bil-terror dybt inde i Israel – i byer som Be’er Sheva, Jerusalem, Hadera og Bnei Brak.

Fra medio marts til primo maj blev 19 personer dræbt i terrorangreb i Israel, inkl. Judæa og Samaria (Vestbredden). Terrorbølgen betød at Israels forsvarshær (IDF) måtte lancere Operation Break the Wave i kampen mod palæstinensisk terror med natlige arrestationer og razziaer mod mistænkte terrorister.

Trods IDF’s intense kamp for at slå ned mod den stigende terrortrussel, har anti-terroraktionerne kun haft begrænset effekt og terrorbølgen mod israelere fortsætter uden tegn på at den vil stoppe.

Tilbage i april 2022, begik en terrorist et terrorangreb mod festende israelere på en bar i hjertet af Tel Aviv. I maj huggede palæstinensiske terrorister 3 israelske fædre ihjel med økse på åben gade foran ofrenes små børn under fejring af Israels fødselsdag. Terroristerne kan se frem til at få flere millioner kroner i terrorløn – betalt af dine og vores skattepenge via dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder som hylder og opildner til terror mod israelske børn, kvinder og mænd.

I skrivende stund har der været mere end 2.200 terrorangreb i Israel inkl. Judæa og Samaria i 2022 – 29 personer har betalt med livet og endnu flere er blevet såret på krop og sjæl for livet.

Terrorbølgen i 2022 kom midt i en tid hvor sikkerhedskoordineringen mellem Israel og de palæstinensiske myndigheder er svækket samtidig med flere terrorgrupper i Judæa og Samaria er blevet styrket.

Benjamin Netanyahus nye regering, der forventes at blive taget i ed, når koalitionsforhandlingerne er afsluttet, står foran en meget svær opgave. Som leder af en højreorienteret regering vil Netanyahu og hans allierede være lydhøre over for deres vælgere, som var stærkt utilfredse med den tidligere regerings manglende handling, når det gælder israelernes personlige sikkerhed – især i Judæa og Samaria. Det kan tænkes at Israels kommende sikkerhedskabinet vil indføre en hårdere politik over for terrorgrupper og indfører restriktioner når det gælder palæstinenseres frie bevægelse i Israel og give dem færre arbejdstilladelser.

Itamar Ben-Gvir som er højreorienteret, forventes at blive Israels nye minister for internsikkerhed. Ben-Gvir har lovet at indføre en hård linje over for terror og personfarlig kriminalitet. Han har bedt om at der tilføres yderligere 1,7 milliarder dollars (svarende til over 12 milliarder kroner) til at styrke Israels politi med lønforhøjelser, flere politistationer og nye teknologiske værktøjer.

Ben-Gvir har også opfordret til at ændre Israels regler for at åbne ild i kampen mod terror og indføre dødsstraf for dømte terrorister.

Men de hårde tiltag er ikke risikofrie og kan medføre en bredere folkeopstand blandt palæstinenserne. Hvis Ben-Gvir bliver Israels næste minister for internsikkerhed, kan det i sig selv opildne til mere palæstinensisk terror – eksempelvis ved at sprede Fake News om at Israel vil ændre status quo på Tempelbjerget i Jerusalem hvor Al Aqsa moskeen ligger.

Netanyahu er udmærket klar over farerne som lurer, skriver i24NEWS. Netanyahu vil forsøge at fokusere på at udvide Abraham-aftalerne, genoprette israelsk økonomi og forbedre Israels sikkerhed. En omfattende operation i Judæa og Samaria for at eliminere terrorinfrastrukturen, kan vise sig at være det rette træk på lang sigt, men kan ende med at koste flere israelske og palæstinensiske liv og skade Israels udenrigsforbindelser.

Alene i oktober var der 916 voldelige hændelser på tværs af Israel, inkl. Judæa og Samaria. Den frivillige israelske organisation Rescuers without Borders, har netop offentliggjort en rapport som viste at der i oktober var sket 916 voldelige hændelser i Israel, inkl. Judæa og Samaria. Ifølge organisationens statistikker var der 614 tilfælde af stenkast, 23 skudangreb, 43 overfald med sten, kæppe og skydevåben, 195 molotovcocktailangreb, 194 angreb med brændende dæk, 66 forsøg på at blænde israelske bilister med laserlys, 9 angreb mod biler med flasker og balloner fyldt med maling samt 9 angreb med eksplosive anordninger.

I okotober blev 4 israelere dræbt i terrorangreb og 88 personer blev ofre for “ulovlige handlinger og vold” begået af palæstinensere.

Derudover blev 2 israelske politifolk og 15 civile israelere såret af stenkast og 14 brandstiftelser blev forhindret.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem